Kledingketen H&M heeft begin deze maand pakjesautomaten van Budbee geïnstalleerd in vier van zijn winkels. Op die manier kunnen klanten niet alleen shoppen, maar ook bestellingen ophalen of retourneren. Tegen eind dit jaar wil de kledingketen de service uitbreiden naar 16 winkels.

H&M en Budbee, dat een algoritme ontwikkeld heeft om de meest ecologische bezorgroute te berekenen en ook inzet op emissievrije voertuigen, werken al langer samen voor de bezorging van pakketten. Zo konden klanten die online bestellen bij H&M hun pakjes al laten leveren of retourneren in een Budbee Box in een supermarkt, krantenwinkel of wassalon bij hen in de buurt. Maar die samenwerking wordt nu uitgebreid: sinds begin april heeft H&M namelijk Budbee Boxen geïnstalleerd in vier van zijn filialen. Klanten die hiervan gebruik willen maken, krijgen een code wanneer hun bestelling geleverd is in de box. Daarmee openen ze de pakketautomaat en halen ze hun pakje eruit, zonder dat ze daarvoor beroep hoeven te doen op het personeel. Daarnaast hoeven ze niet meer langs de kassa te gaan en als hun aankoop niet geschikt is, kunnen ze die via de box retourneren. Bovendien kunnen ze via de Budbee-app ook bestellingen van andere webshops laten leveren in de boxen, waardoor ze geen extra verplaatsingen moeten maken.

“We hebben middelgrote en grote boxen, die tot honderd pakjes tegelijk kunnen bevatten, geïnstalleerd in vier H&M-winkels: in Schelle, in Lochristi, en in Brussel op de Elsensesteenweg en in het Docks-winkelcentrum”, vertelt Matthias Pletinckx, country manager voor Budbee in België. “De komende weken en maanden volgen er nog Budbee Boxen in twaalf andere H&M-filialen. Via de samenwerking met H&M kunnen we op een duurzame manier consumenten bedienen en de combinatie van online en offline shoppen verder uitrollen. Ook in Nederland, Zweden, Denemarken en Finland bieden we de service al aan.” Voor deze gelegenheid kregen de Budbee Boxen een nieuwe look die de samenwerking extra in de verf zet. In totaal heeft Budbee zo'n 125 pakjesautomaten in Vlaanderen en Brussel, maar later dit jaar wordt de service ook uitgebreid naar Wallonië.