RV Food, een dochteronderneming van de Heylen Group, heeft de aankoop afgerond van PAB, de bekende Mechelse foodbroker wiens merkenportfolio bestaat uit namen als Innocent, Tabasco, Kikkoman, Maille, Weight Watchers, Tony's Chocolonely en Benecol.

Moeten we PAB nog voorstellen? De Mechelse foodbroker, die goed is voor een omzet van 38 miljoen euro en in totaal 43 medewerkers heeft, is een belangrijke speler in de voedingssector, waar het zich graag definieert als "sparringpartner en brand builder“ voor producenten die hun distributie en verkoop in de Benelux willen ontwikkelen. De groep is bekend van talloze merken waaronder Innocent, Tabasco, Kikkoman, Maille, Weight Watchers, Tony's Chocolonely en Benecol.

Het bedrijf dat werd opgericht in 1957, was toen een dochteronderneming van Danone. Het was verantwoordelijk voor de distributie van de droge levensmiddelen van de groep in de Benelux, zoals Panzani, William Saurin, Blédina en Maille. Na een korte periode onder de vlag van Unilever werd PAB in 2002 onafhankelijk. Zes jaar later werd PAB Chilled & Dairy Food opgericht, een aparte entiteit onder leiding van Frédéric Vloeberghs die gewijd was aan verse en zuivelproducten.

Nu komt het bedrijf, dat trouwens tegelijk afscheid neemt van zijn huidige CEO Ludo Sleurs, echter in handen van RV Food, een dochteronderneming van de Heylen Groep. "Na 50 jaar neem ik afscheid van PAB, het is tijd om de fakkel over te dragen aan een ervaren managementteam, dat goed uitgerust is om de komende 50 jaar door te gaan”, zegt de voormalige CEO. "Als brand builders hechten wij een enorm belang aan de relatie met onze klanten en stakeholders. Om de continuïteit van het bedrijf te garanderen, moesten we op zoek naar de juiste partner. Die hebben we met RV Food en de Heylen Group.” Ludo Sleurs voegt er nog aan toe dat deze transactie de wederzijdse positie van beide bedrijven versterkt.

Frédéric Vloeberghs zal als nieuwe CEO zorgen voor continuïteit, en wordt ondersteund door een managementteam waarin onder meer Peter Verlinde, CFO van PAB, maar ook Johan Steyaert en Gert Van de Water, beide CEO's van RV Food, zetelen.

Voor RV Food betekent de toetreding van PAB tot de Heylen Group de komst van een complementaire partner. “Terwijl RV Food zich specialiseert in de import en distributie van voedingsmiddelen aan de industrie en horeca, en private labels in de retail, richt PAB zich op de retail- en horecakanalen. Elk bedrijf heeft zijn eigen ervaring, maar ze koesteren allebei de ambitie om nieuwe voedingsconcepten te creëren en bestaande merken te ontwikkelen”, zegt Johan Steyaert, CEO van RV Food.

RV Food, opgericht in 1959, is uitgegroeid van een kleine confituurfabriek tot een groot bedrijf dat producten uit de hele wereld in de Benelux en Frankrijk verdeelt. Het bedrijf werd in 2015 overgenomen door Johan Steyaert, Gert Van de Water en de Heylen-groep. De merkenportefeuille met pasta's, confituur, olijfolie en tomatenbereidingen omvat merken als Belcampi, Léonce Blanc, Lesieur en Petti.