De Nederlandse keten Hema komt weldra in Belgische handen terecht. De deal tussen de Brusselse investeerder Core Equity en Hema zou bijna rond zijn. Dat meldt De Telegraaf.

Hema, dat in 2017 gekocht werd door het Britse Lion Capital voor 1,1 miljard euro, heeft sinds enkele jaren zware schulden waardoor het al een tijdje op zoek is naar een overnemer. En die zou nu mogelijk gevonden zijn. Twee bronnen die dicht bij het dossier betrokken zijn, lieten aan De Telegraaf weten dat er een mondeling akkoord bereikt zou zijn over de hoofdlijnen.

Het akkoord zou naar verluidt in de komende weken ondertekend worden door de verschillende partijen, al weigeren beide bedrijven voorlopig om te reageren. Het zou daarbij gaan om een transactie van 1 miljard euro.

Als de deal doorgaat, komt er een grote last op de schouders van Core Equity te liggen. Zo zal het bedrijf de cijfers van Hema niet alleen uit het rood moeten halen maar zal het Hema ook sneller internationaal moeten lanceren, want dat proces staat voorlopig nog in zijn kinderschoenen.

De Brusselse investeerder haalde vorig nog zo’n 1 miljard euro op bij zijn kapitaalverschaffers, klinkt het bij het Financiële Dagblad. Dat geld zou volgens een bron dichtbij het onderzoek gebruikt worden voor de Hema-deal, maar ook om de schuld van de Nederlandse keten te financieren. Concreet zou de schuld van Hema daardoor met zo’n 200 miljoen euro verlagen, waardoor er opnieuw ruimte is voor nieuwe investeringen, klinkt het

.