Switch, een van de grootste Apple Premium Resellers zit in nauwe schoentjes. IT PRO NV, het moederbedrijf van Switch, kan zijn schuldeisers immers niet meer afbetalen en zou daarom onder curatele geplaatst zijn. Er werd meteen een procedure tot gerechtelijke reorganisatie gestart, aldus Onemorething.nl.

Het ziet er niet goed uit voor Switch, een van de grootste Apple Premium Resellers van België. Het moederbedrijf IT PRO NV, dat trouwens al enkele jaren in diepe schulden zit, kan zijn schuldeisers niet meer afbetalen en zou daarom onder curatele geplaatst zijn. Zo schrijft Onemorething.nl. Hoe groot de schuldenberg precies is, is niet duidelijk. Wel weten we dat het bedrijf in 2016 nog zo’n 10 miljoen euro aan openstaande schulden had en dat die in 2017 zelfs verdriedubbeld zijn.

Switch zelf benadrukt echter dat het bedrijf niet onder curatele geplaatst is, maar dat het zelf een verzoekschrift heeft ingediend “tot gerechtelijke reorganisatie door collectief akkoord”, zo vertelt CFO Harold Vanheel aan Data News. Via een kapitaalinjectie hoopt het bedrijf immers genoeg geld bijeen te zamelen voor de komende eindejaarsperiode. Hij benadrukt dan ook dat het faillissement nog veraf is en dat hij eerst wil proberen om een overeenkomst te sluiten met de schuldeisers. In de tussentijd blijven de Switch-winkels dan ook gewoon open tot er verdere duidelijkheid is.

Switch bezit momenteel zo’n 28 winkels in ons land en is groot geworden door de overname van concurrenten. Zo nam Switch in 2011 nog S&S over en in 2017 volgde uiteindelijk de overname van Easy-M, de toenmalige grootste Apple Premium Reseller van ons land.