Guillaume Beuscart wordt de nieuwe CEO van Intermarché Belgique, dat eerder dit jaar Groep Mestdagh in handen kreeg. Beuscart is een oude bekende voor de coöperatieve van onafhankelijke franchisehouders: hij stond van 2018 tot 2020 aan het hoofd van Groep Mestdagh.

Guillaume Beuscart is de nieuwe leider bij Intermarché Belgique, dat vanaf 1 januari de 87 winkels van de groep Mestdagh onder zijn hoede krijgt. Bij Mestdagh is hij geen onbekende: Beuscart  nam in 2018 de teugels bij het bedrijf over van Eric en John Mestdagh. Hij kondigde een grote reorganisatie waarbij 360 jobs in winkels verdwenen, net als enkele afvloeiingen bij de centrale en de distributie. Beusart had het toen over een belangrijke stap om het bedrijf te hervormen dat 'in grote moeilijkheden' verkeerde. Twee jaar later werd hij opgevolgd door Fabienne Bryskère, voormalige CEO van Multipharma, terwijl Beusart zelf de overstap maakte naar Atos. Nu keert hij dus terug naar de vertrouwde stal.

Hij kon er niet voor zorgen dat de vakbonden zich grote zorgen maken over de toekomst van het personeel en vandaag om die reden acties voeren. De 2.000 werknemers van Mestdagh verkeer nog altijd in het ongewisse over hun toekomst, zegt Evelyne Zabus van de Franstalige vakbond CNE. “Ze weten niet aan welk loon ze zullen werken, of ze hun job kunnen behouden, welke functie ze zullen hebben of welke structuur de winkels zullen hebben, terwijl er wel al opleidingen gegeven worden om onder meer de informaticasystemen van Intermarché te leren kennen. Die onzekerheid is voor ons onaanvaardbaar.” Intermarché houdt volgens de vakbonden de boot nog af omdat het wil wachten tot de Mededingingsautoriteit zich akkoord verklaart met de overname van Mestdagh, dat voorheen onder de vlag van Carrefour zat. De uitspraak daarover wordt op 15 november verwacht. Welke acties er morgen zullen komen, willen de vakbonden nog niet zeggen.