Er vindt momenteel een grote reorganisatie plaats bij Albert Heijn Nederland. 150 managers zijn ‘boventallig’ verklaard en zullen een nieuwe job binnen het bedrijf krijgen. Albert Heijn wil zo kortere lijnen in de organisatie creëren en de structuur versimpelen. Dat schrijft Rtlz.

Slechts nieuws bij onze Noorderburen. Albert Heijn wil kortere lijnen creëren in de organisatie om de structuur van het bedrijf te vereenvoudigen. Daarom heeft de keten besloten om 150 jobs te schrappen. De getroffen werknemers zijn ‘boventallig’ verklaard, wat betekent dat ze op zoek moeten naar een andere functie omdat er niet meer genoeg jobs zijn voor het aantal werknemers. Onder hen vinden we onder meer operationele managers, regiomanagers uit heel Nederland, en HR- en Finance-medewerkers van het hoofdkantoor in Zaandam. Zo weet Rtlz op basis van een bron binnen het bedrijf.

Toch hoeven de getroffen medewerkers niet direct te panikeren. Albert Heijn benadrukt immers dat er de komende weken een groot selectie-en benoemingsproces zal plaatsvinden om de getroffen medewerkers terug aan een nieuwe functie te helpen. De keten voegt er nog aan toe dat er geen ontslagen zullen vallen. Er zijn volgens Albert Heijn immers nog veel mogelijkheden aangezien er in verschillende teams banen zullen veranderen, vervallen en nieuwe banen zullen ontstaan.

Dat de organisatie van het bedrijf nu gereorganiseerd wordt, komt niet helemaal onverwacht. Eerder optimaliseerde de keten al zijn logistiek en supply chain en logischerwijze was dus nu ook de de rest van de organisatie aan de beurt. 

Ter herinnering, de supermarktketen heeft sinds mei een nieuw managementteam onder leiding van Marit Van Egmond die in februari aantrad als de nieuwe topvrouw van Albert Heijn. In totaal werken er zo’n 100.000 mensen bij Albert Heijn Nederland en bezit de keten in totaal zo’n 950 vestingen bij onze Noorderburen.