Het Belgische familiebedrijf Meli neemt zijn Nederlandse sectorgenoot de Traay over, de grootste honingproducent van Nederland. Hoeveel het bedrijf neertelde voor de overname is niet bekend.

De Traay, de grootste honingmaker van Nederland, komt in Belgische handen. Het West-Vlaamse honingbedrijf Meli wordt de nieuwe eigenaar. Welk bedrag het neertelde voor de overname is niet duidelijk, maar het is wel de eerste grote overname die Meli doet sinds zijn oprichting 96 jaar geleden. Door deze acquisitie wil Meli zijn positie op de Europese markt verstevigen. “Daarnaast combineert de overname de synergie, maar ook de complementariteit van twee hechte familiebedrijven met de doelstelling om innovatief uit de hoek te komen en stevig in te zetten op kwalitatief en duurzaam ondernemen met respect voor elkaars cultuur en bedrijfsvoering”, schrijft het bedrijf in een persbericht. 

Het gamma van het familiebedrijf uit Veurne, dat onder meer bestaat uit vloeibare en vaste honing of honingwafels, wordt nu verder uitgebreid met het biologische assortiment en de cosmeticaproducten van de Traay. De productie van Meli wordt zo opgedreven tot 20 miljoen kilogram honing per jaar, bijna een verdubbeling, al verandert er op operationeel niveau niks. De twee bedrijven blijven verder werken onder hun eigen naam en alle personeelsleden (60 medewerkers bij de Traay en 55 bij Meli) blijven in dienst.