Greenyard heeft zijn Engelse bloemenafdeling Greenyard Flowers verkocht aan Yellow Holdings, dat geleid wordt door Alex Newey en Gilles Deprez. Die laatste blijft als managing director verantwoordelijk voor de dagelijkse werking van het bedrijf. Hoeveel er voor de transactie betaald werd, is onduidelijk. 

Na een interne strategische evaluatie eerder dit jaar in het kader van Greenyards transformatieplan heeft de groente- en fruitspecialist besloten om zijn bloemenafdeling Greenyard Flowers UK te koop te zetten. Het bedrijf, voorheen bekend onder de naam Winchester Growers, is wereldwijd een toonaangevend teler, verdeler en verpakker van narcisbloemen en -bollen. Greenyard Flowers UK teelt op ongeveer 1.100 hectare in de Varfell-vallei bij Penzance, en oogst en koopt jaarlijks meer dan 500 miljoen narcisstelen. Als managing director blijft Gilles Deprez verantwoordelijk voor de dagelijkse werking. Hij blijft ook de strategische visie van het bedrijf uitstippelen. 

“De beslissing om Greenyard Flowers UK te verkopen past binnen het Transformatieplan en de herziene strategie van Greenyard”, verklaart Marc Zwaaneveld, co-CEO van Greenyard. “We zijn blij dat we een overeenkomst bereikten die de kwaliteit van de activa van Greenyard Flowers UK weerspiegelt en hebben er alle vertrouwen in dat de ervaring, business case en visie van Yellow Holdings Ltd. zullen zorgen voor de blijvende continuïteit en groei.” 

Gilles Deprez voegt daaraan toe: “Ik ben zeer tevreden dat we de 40 jaar durende activiteiten van Greenyard Flowers UK voortzetten onder de verantwoordelijkheid van Yellow Holdings Ltd. Samen met onze partners en het bestaande management zullen we nieuwe mogelijkheden bieden aan ons personeel, onze klanten, de lokale gemeenschap en economie en aan andere belanghebbenden van het bedrijf”. Beide partijen kwamen overeen om geen financiële details van de overname vrij te geven.