Gorillas heeft een overeenkomst gesloten met het Belgische online leveringsplatform eFarmz. Dat zal een deel van zijn kantoorpersoneel en zijn lokale business intelligence op het gebied van flitsbezorging overnemen.

Vorige week maakte Gorillas bekend dat het dan toch zal vertrekken uit België, maar dat het nog op zoek was naar een mogelijke overnemer. Nu komt er meer duidelijkheid. “Na een zorgvuldige evaluatie van de verschillende strategische opties voor onze Belgische markt hebben we besloten een overeenkomst te sluiten met het Belgische online leveringsplatform eFarmz”, laat het bedrijf weten aan Gondola. “Als onderdeel van deze overeenkomst neemt eFarmz onze lokale business intelligence op het gebied van quick commerce over en zal het een deel van onze kantoorpersoneel overnemen.” 

Concreet kunnen klanten van Gorillas en Frichti in Brussel vanaf vandaag biologische en duurzame boodschappen van kleine lokale producenten en maaltijdpakketten bestellen via de website van eFarmz. In september zal die service ook beschikbaar zijn voor klanten in Vlaanderen. “Anderzijds sluiten wij vanaf zaterdag 25 juni al onze bestaande magazijnen in België en zullen we onze klanten niet langer bedienen onder de merknamen Gorillas en Frichti”, vult Gorillas aan.

“Deze beslissing heeft belangrijke gevolgen voor ons personeel in België. Zij zijn allemaal al op de hoogte gebracht van onze plannen voor deze markt. We hebben de consultatieperiode beëindigd en hebben met de vakbondsafgevaardigden onderhandeld over een sociaal plan. We zijn bijzonder trots en dankbaar voor wat onze mensen in België hebben bereikt en zijn al in gesprek met andere bedrijven die hen in dienst willen nemen."