BeCommerce heeft de namen aangekondigd van de genomineerden voor de elfde editie van de BeCommerce Awards. Een vakjury selecteerde de 23 kandidaten voor de acht prijzen. 139 webwinkels hadden zich aangemeld. Daarnaast zullen de klanten van webshops de publieksawards kiezen. De uitreiking vindt plaats op 18 mei.

De inzendingen werden beoordeeld door een vakjury onder leiding van Durk Jan de Bruin, specialist in Mobile Commerce. De jury hanteerde daarvoor op voorhand vastgelegde criteria. BeCommerce kent acht trofeeën toe, de zgn. vakprijzen.

Daarnaast zullen de consumenten hun stem kunnen uitbrengen op hun favoriete webwinkel in 13 verschillende categorieën: auto & toebehoren, consumentenelektronica, huis, tuin & dier, kleding & toebehoren, schoenen, multimedia, ontspanning & vrije tijd, reizen, schoonheid & gezondheid, tickets, financiële diensten & verzekering, telecom en voeding.

 

De genomineerden

Hieronder volgen de namen van de webwinkels die door de vakjury werden genomineerd:

Beste startende webwinkel

Hiervoor komen in aanmerking webwinkels van bestaande retailketens die minder dan twee jaar geleden op de Belgische e-commerce markt zijn begonnen. De genomineerden zijn:

Beste start-up webwinkel

Hiervoor komen in aanmerking webwinkels die minder dan twee jaar geleden enkel op de Belgische e-commerce markt zijn begonnen vanuit hun zolder of kelder.

Beste mobiele webwinkel

Een toenemend aantal bij BeCommerce aangesloten bedrijven speelt hierop in door hun websites “mobielvriendelijk” te maken. De tablets en smartphones zijn dus niet meer weg te denken in het dagelijkse leven. De genomineerden zijn:

Beste crossborder webwinkel

Om in aanmerking te komen voor deze Award moeten e-retailers in minstens 2 andere Europese landen zaken doen, de webshops moeten ontwikkeld zijn in de taal van het land waar ze zaken doen, de webshops moeten in Europa gesitueerd zijn, een strategie voeren om meerdere markten in Europa te veroveren.

Meest milieuvriendelijke webwinkel

Deze prijs is bedoeld als reactie op het groeiende respect voor het milieu. De criteria voor de recycling van de carbon footprint van producten en transport, evenals het rendement van de producten, zijn hier te vinden. De genomineerden zijn:

Beste omni-channel webwinkel

Deze prijs wordt toegekend aan de webwinkel die het beste “click & brick” combineert, dus zowel erg actief is in retail als online verkoop:

Beste innovatieve webwinkel leverancier

Deze prijs is bedoeld voor de beste innovatieve toeleverancier of dienstverlener voor webwinkels in België. Het gaat hierover de meest doorbrekende innovatie om e-commerce nog meer in de lift te zetten.

Beste B2B webwinkel van België

Deze prijs wordt toegekend aan de webwinkel die zich het best wist te focussen op bedrijven via e-commerce.

Beste webwinkel van België

De webwinkel die de hoogste resultaten behaalt voor de publieksprijs en de vakjuryprijs, zal tot ‘Beste Belgische consumentenwebwinkel’ worden uitgeroepen. De beste webwinkel van België zal BeCommerce vertegenwoordigen op de Europese E-Commerce Awards. Die worden uitgereikt tijdens de Global E-Commerce Summit in Barcelona, van 12 juni tot 14 juni 2017.