Colruyt Group heeft besloten om de voorraad aan Douwe Egberts-producten in zijn winkels voorlopig niet meer aan te vullen. Moeizame prijsonderhandelingen tussen de supermarkt en zijn leverancier liggen aan de basis van het probleem. Door geen producten van het merk meer in te voeren, wil de groep Douwe Egberts dwingen om goedkoper te leveren. Dat meldt de VRT.

Er hangt opnieuw spanning in de lucht tussen Colruyt Group en een van zijn leveranciers: Douwe Egberts, door moeizame prijsonderhandelingen. De prijsbijter wil dat het merk goedkoper levert, maar daar heeft die laatste geen oren naar. Daarom heeft Colruyt nu besloten om de druk op Douwe Egberts op te voeren en de producten voorlopig niet verder in te voeren in de hoop dat het merk alsnog van mening verandert. En die beslissing laat zich steeds duidelijker voelen in de winkel: zo raakt de voorraad van Douwe Egberts-producten, waaronder ook Jacqmotte, Senseo en Pickwick, uitgeput in verschillende Colruyt- en OKay-winkels. 

Volgens Colruyt Group is er echter geen vuiltje aan de lucht. De groep benadrukt dat er elk jaar prijsonderhandelingen plaatsvinden en dat sommige onderhandelingen nu eenmaal vlotter verlopen dan andere. 

Wanneer de voorraad van Douwe Egberts opnieuw zal worden aangevuld, is voorlopig nog niet duidelijk. Dat hangt af van hoe de prijsonderhandelingen zich verderzetten. 

Terugkerend probleem

Het is niet de eerste keer dat de prijsonderhandelingen tussen Colruyt en leveranciers stroef verlopen. Zo weigerde de prijsbijter in 2017 29 producten van frisdrankgigant PepsiCo in zijn rekken te plaatsen en haalde de supermarkt in 2018 nog 18 Nestlé-producten uit de rekken. Door de leveranciers onder druk te zetten hoopte Colruyt, en meer bepaald de inkoopalliantie Agecore waartoe Colruyt behoort, om betere aankoopvoorwaarden te verkrijgen.