De curatoren van de Nederlandse tak van Big Bazar hebben gisteren aangekondigd dat er geen overname van alle of een deel van de activiteiten van Big Bazar zal plaatsvinden.

“De curatoren betreuren het dat er geen interesse is in de gehele of gedeeltelijke doorstart van de onderneming van Big Bazar”, zo staat te lezen in het persbericht. Nadat vorige maand werd aangekondigd dat een twintigtal kandidaat-overnemers zich hadden gemeld , blijkt geen van hen een echt bod te hebben uitgebracht in het kader van een gehele of gedeeltelijke doorstart van het bedrijf. Tien kandidaten hebben wel een bod gedaan op de activa van Big Bazar, maar dat had alleen betrekking op winkelvoorraden, aldus de verklaring: “Die biedingen zijn door de curatoren beoordeeld en gelet op de hoogte daarvan van de hand gewezen.” De tijd van hoop is voorbij bij Big Bazar. De curatoren laten weten dat ze in de komende periode de voorraad vanuit de winkels van Big Bazar zullen verkopen met kortingen, wat gebruikelijk is bij een faillissementsuitverkoop. Terwijl ze de inzet en het doorzettingsvermogen van het personeel prijzen, sluiten de curatoren van Big Bazar af met de mededeling dat de periode van onzekerheid voor het personeel nu voorbij is, na verschillende mislukte pogingen om het bedrijf te redden. Nederlandse media hadden eerder al laten weter dat er in totaal ongeveer 1.300 banen verloren zullen gaan.

Wat Big Bazar België betreft, lijken de twaalf winkels voorlopig niet getroffen te worden door het faillissement: zij zetten hun activiteiten gewoon voort.