Gamers kunnen vanaf nu ook online shoppen bij Game Mania. De specialist heeft een webshop gelanceerd waar ze nieuwe en tweedehands games online kunnen kopen en thuis laten leveren.

Game Mania implementeert sinds 31 mei een volwaardige webshop met nieuwe en tweedehands games. Extra bijzonder aan de opzet is dat er gewerkt wordt met een realtime voorraad die rekening houdt met zowel de centrale als de lokale stock. Vooral voor de tweedehandsgames is dit laatste belangrijk. Iemand uit Antwerpen kan nu online een game uit de shop in Oostende kopen en thuis laten leveren. 

Bestellingen van nieuwe games geplaatst voor 16uur, worden de dag nadien thuis geleverd. Voor “used” games zal de levertijd 4 à 5 werkdagen bedragen. Ook pre-orders zullen vanaf nu via de webshop besteld kunnen worden. 

 

Omni-channel

Met de webshop will Game Mania omni-channel strategie uitbouwen, waarbij de webwinkel en het stopnetwerk elkaar aanvullen. “Daarbij wordt het persoonlijk contact en de expertise in de winkels gecombineerd met een doordacht digitaal aanbod waardoor online en offline mekaar versterken”, klinkt het.

De fysieke winkelpunten van Game Mania hebben in deze strategie meer dan een loutere verkoopfunctie. “Klanten vinden bij Game Mania meer dan enkel games. Ze kunnen in de winkels beroep doen op Game Mania-medewerkers die zelf echte gamers zijn en dus de taal en vragen van de klanten perfect verstaan en als gevolg een persoonlijke service kunnen bieden. Ook de vele instore events brengen gamers samen rond hun gedeelde passie”, klinkt het bij de winkelketen.

De lancering van de online verkoop gebeurt niet toevallig op dit moment. Over twee weken start gamesbeurs E3 in Los Angeles. Game Mania merkt elk jaar aanzienlijke pieken in het aantal bezoeken op de website tijdens deze periode.