Gabrielle Kalkwijk wordt vanaf 1 oktober de nieuwe CEO van Ardo, Europese leider in vriesverse groenten, kruiden en fruit. Dat maakte de Raad van bestuur van de groep bekend. Ze volgt hiermee Rik Jacob op die deze zomer met pensioen ging.

De Nederlandse Gabrielle Kalkwijk heeft na haar studie aan de Landbouw Universiteit in Wageningen een succesvolle loopbaan in de voedingsindustrie opgebouwd. Momenteel is ze aan de slag als President Global Manufacturing Operations bij Dawn Foods, een Amerikaans familiebedrijf dat bakkerij ingrediënten en diepgevroren bakkerij producten produceert in 17 fabrieken, waarvan 7 in Europa, en een omzet van 1,8 miljard dollar genereert door verkoop naar een klantenbestand van bakkers, foodservice, retail en industrie. Gabrielle Kalkwijk ging in 2011 aan de slag bij het bedrijf als VP Operations en Supply Chain voor Europa en AMEAP (Africa, Middle East, Asia Pacific) en was daarbij verantwoordelijk voor aankoop, productie, supply chain, kwaliteit, regulatory en veiligheid.

Voor 2011 was ze 20 jaar actief bij FrieslandCampina. Ze deed er ervaring op in verschillende functies waaronder Plant Manager en Operations Manager in verschillende Europese landen. Ze werkte en leefde in Nederland, Polen, Rusland en Duitsland, alvorens in 2008 Operations Director te worden voor de unit ‘boter’.  

Philippe Haspeslagh, voorzitter van de Raad van Bestuur van Ardo is alvast erg tevreden met haar benoeming als nieuwe CEO: “Na een zorgvuldig selectieproces door de Raad van Bestuur en de aandeelhouders zijn we blij dat Gabrielle Kalkwijk de uitdaging aanneemt om Ardo te leiden. Naast haar ervaring in de voedingsindustrie, waren we vooral onder de indruk van haar leiderschap skills in het ontwikkelen van mensen en teams, als in het creëren van resultaat.”

“De uitdaging om CEO te worden van Ardo kon ik niet naast me neerleggen. Het ondernemerschap van de familie Haspeslagh werkt aanstekelijk. Ik hou van de producten, en de visie van het bedrijf dat duidelijk kiest voor kwaliteit en duurzaamheid. Er is een enorme toekomst weggelegd voor wie zoals Ardo in de plant-based voeding innovatief en efficiënt aan de slag is. De organisatie en de mensen verder ontwikkelen zie ik daartoe als mijn belangrijkste taak”, reageert Gabrielle Kalkwijk.