Coolblue is naar eigen zeggen heel hard aan het nadenken om het bedrijf op de beurs te brengen. Dat zegt mede-oprichter Pieter Zwart vandaag in een videoboodschap. 

Pieter Zwart richtte Coolblue in 1999 op, samen met samen met twee studievrienden. Het is de grootste webwinkel van Nederland, na Bol.com. Behalve Zwart is de beursgenoteerde investeringsmaatschappij Hal ook aandeelhouder van Coolblue. Hal bevestigt de mogelijk beursgang in een persbericht op de website. De beursgang zou dit jaar plaats moeten vinden.Zwart stelt in de videobooschap dat er nog niets vast staat, maar dat hij vanwege de beursnotering van Hal verplicht is om het overwegen van de beursgang naar buiten te brengen. De ondernemer stelt dat hij ook bij een beursgang de grootste aandeelhouder zal blijven.

Coolblue profiteerde zoals veel e-commercespelers sterk van de coronapandemie. Coolblue stapte vorig jaar ook in nieuwe markten, zoals de verkoop en installatie van laadpalen. Het bedrijf heeft inmiddels op 2.200 daken zonnepanelen geïnstalleerd. De webverkoper kondigde onlangs aan binnenkort ook stroom en gas te gaan leveren. De webwinkel opende vorig jaar fysieke winkels in Leiden, het Belgische Hasselt en een eigen flagshipstore in Brussel. In 2019 opende er al een XXL-winkel in Gent. Ook werd het fietsnetwerk versneld uitgebreid: inmiddels worden er al in meer dan twintig steden bestellingen per fiets bij klanten bezorgd, in een papieren verzendzak.