Voormalig CEO van Jumbo, Frits van Eerd, moet op 16 september voor de Nederlandse rechter verschijnen. Daar zal hij terechtstaan voor valsheid in geschrifte, corruptie en mogelijk zelfs witwassen. 

Frits van Eerd, die ervan wordt verdacht betrokken te zijn bij een omvangrijke witwasaffaire in de motorcrosswereld die in september 2022 in Nederland uitbrak, trad al snel tijdelijk terug uit zijn functie als topman van Jumbo. Kort daarna werd hij officieel vervangen door Ton van Veen. Twee jaar later zal de voormalige directeur en zoon van de oprichter van de supermarktketen op 16 september voor de Nederlandse rechter moeten verschijnen, waar hij zich zal moeten verantwoorden voor mogelijke corruptie en valsheid in geschrifte. Dat heeft het Openbaar Ministerie dinsdag bekendgemaakt. Bovendien zou daar ook nog een aanklacht wegens witwassen kunnen bijkomen, omdat het onderzoek naar Frits van Eerd nog niet is afgerond. De voormalige topman riskeert een gevangenisstraf van maximaal 6 jaar.

“Geen gevolgen voor Jumbo”

In een persbericht naar aanleiding van de bekendmaking van het Openbaar Ministerie wijst Jumbo er nadrukkelijk op dat deze zaak betrekking heeft op Frits van Eerd persoonlijk. “Frits is sinds september 2022 niet meer actief betrokken bij de aansturing van Jumbo. Dit besluit van het OM heeft dan ook geen consequenties voor de bedrijfsvoering van onze onderneming. Uiteraard volgen wij het verloop van de zaak met grote belangstelling en we hopen voor Frits dat er snel een einde komt aan deze onzekere periode", klinkt het.