Zuivelbedrijf FrieslandCampina ruilt vanaf deze maand zijn plastic rietjes in voor een duurzame, papieren variant. In totaal wordt zo maar liefst 57.000 kg plastic bespaard in heel Europa. Met de lancering van zijn duurzame rietjes maakt het bedrijf duidelijk dat het een voortrekkersrol wil spelen op het gebied van duurzaamheid.

In een tijd waarin duurzaamheid hoog in het vaandel wordt gedragen, kunnen merken niet achterblijven. Dat besefte ook zuivelbedrijf FrieslandCampina dat vanaf februari papieren rietjes voor alle verpakkingen met een rietje introduceert. Concreet zullen er dit jaar in heel Europa maar liefst 142 miljoen plastic rietjes vervangen worden door een duurzame, papieren variant. Dat is ruim 57.000 kg aan plastic. In België gaat het om alle plastic rietjes op de verpakkingen van de eigen merken Cécémel, Joyvalle en Fristi, een jaarlijkse reductie van ruim 14.000 kg aan plastic. 

Dankzij de introductie van zijn papieren rietjes loopt FrieslandCampina een jaar voor op het EU-verbod op wegwerpplastic rietjes en maakt het zo duidelijk dat het een voortrekkersrol wil innemen op het gebied van duurzaamheid.

“Het is niet eenvoudig om een stevig papieren rietje te ontwikkelen dat buigbaar is, hygiënisch en niet te snel zacht wordt bij het drinken”, vertelt Patrick van Baal, Global Director Packaging Development bij FrieslandCampina. “Bovendien moet het rietje ook afbreekbaar zijn,  voor als het per ongeluk in de natuur komt. Na veel testen is het gelukt om een rietje te ontwikkelen dat aan al deze eisen voldoet.” 

Daarnaast is FrieslandCampina actief op zoek naar een kwalitatief en hygiënisch alternatief voor de plastic wikkels om de rietjes. Wanneer die echter op de markt zullen komen is nog niet duidelijk. 

#greenmonth

Gondola.be staat heel de maand februari in het teken van duurzaamheid. Geïnteresseerd in meer duurzaam nieuws?

Klik hier!
#greenmonth