De directie van tweedehandsketen Cash Converters Belgium neemt 13 van haar franchisewinkels over. Daarnaast wordt de keten zelf overgenomen door een groep privé-aandeelhouders, waarbij de leiding van de groep in handen komt van algemeen directeur Kevin Kaeses en nieuwe voorzitter Benoit Ghiot.

Er zijn grote veranderingen op til bij bij Cash Converters Belgium, marktleider in de aan- en verkoop van tweedehandsartikelen. De directie van het tweedehandsplatform, die meteen ook master-franchisegever is van de keten in België, heeft besloten om 13 van haar franchisewinkels over te nemen. Daardoor bestaat het Belgische Cash Converters-netwerk voortaan uit 13 eigen winkels en 21 franchisewinkels. “Een ‘gemengd’ netwerk dus, net zoals in de meeste andere Europese landen waar de keten actief is”, reageert Cash Converters België.

Toch is dat niet het enige wat verandert. De tweedehandswinkels wordt zelf overgenomen door een groep privé-aandeelhouders met een pak ervaring in de retail- en KMO-sector. De directie van de groep zal voortaan onder leiding staan van Kevin Kaeses, die voorheen ook al algemeen directeur van de Belgische franchisegever was. Benoit Ghiot, de voormalige CFO van D’Ieteren en CEO van Alcopa, zal dan weer de functie van voorzitter van de groep op zich nemen en zal de nieuwe aandeelhouders vertegenwoordigen. 

Met deze overname wil de keten niet alleen de dienstverlening voor klanten verbeteren, maar  ok zijn positie op de Belgische markt verstevigen. En daar moet ook de komst van de nieuwe aandeelhouders bij helpen, aldus algemeen directeur Kevin Kaeses: “De 34 Belgische verkooppunten van Cash Converters doen het al uitstekend met een omzetgroei van 5% sinds begin dit jaar. Met de nieuwe aandeelhouders zijn we in staat om deze dynamiek nog te versterken.”

Cash Converters, dat in 1984 werd opgericht in Australië, telde vorig jaar in ons land meer dan 1,4 miljoen klanten. Bovendien kregen ruim 2 miljoen producten een tweede leven.