De biedingsstrijd rond Darty, het moederbedrijf van Vanden Borre, gaat verder. Fnac heeft zijn overnamebod op Darty verhoogd, om zo dat van Steinhoff International te overtreffen.

Enkele maanden geleden was Fnac goed op weg om de Britse electronicaketen Darty (ook het moederbedrijf van Vanden Borre) zonder al te veel problemen over te nemen, maar toen mengde de Zuid-Afrikaanse winkelgigant Steinhoff International (ook eigenaar van Conforama) zich in de strijd. Sindsdien zijn beide kandidaat-overnemers in een biedingsstrijd verwikkeld. Eerder deze week deed Steinhoff een nieuw bod van 138 pence per aandeel. Fnac reageert nu met een verhoogd bod.

779 miljoen

 

De Fransen willen 779 miljoen pond (989 miljoen euro), of 145 pence per aandeel, betalen voor Darty. Aandeelhouders van Darty kunnen ook kiezen voor een betaling in aandelen. Dat is al veel meer dan het oorspronkelijke Fnac-bod in aandelen ter waarde van 120 pence per aandeel.

Met de overname wil Fnac de grootste speler in elektronica en  huishoudtoestellen op de Franse markt worden. De retailer maakt zich sterk dat beide groepen over een complementair winkelnetwerk beschikken. Na een eventuele inlijving van Darty, zou Fnac aanwezig zijn in goed zijn voor een omzet van 7 miljard euro.