Colruyt Group krijgt fietsspeciaalzaak Fiets! volledig in handen. Daarvoor trok het zijn meerderheidsparticipatie van 75% op tot 100%. De groep wil dankzij deze investering beter inspelen op de veranderende behoeften van consumenten en wil daarnaast duurzame mobiliteit stimuleren.

In maart dit jaar kondigden we aan dat Colruyt Group een belang van 75% had genomen in de Belgische fietsspeciaalzaak Fiets!. Toen benadrukte de groep dat het een calloptie had genomen om op termijn zijn belang op te trekken tot 100%, iets wat bij deze is gebeurd. Bovendien zal Michel Verhaeren, voormalig aandeelhouder en CEO van Fiets!, de operationele leiding op 13 januari 2020 doorgeven aan Wim Teerlynck, die Business Unit Manager van Fiets! wordt. 

Door de overname van Fiets! investeert Colruyt Group verder in duurzame mobiliteit en stimuleert het duurzaam woon-werkverkeer. “De markt voor elektrische fietsen groeit sterk en Fiets! is een jong en dynamisch bedrijf”, verklaart Dieter Struye, directeur non-food van Colruyt Group. “We geloven dat de integratie in Colruyt Group zal bijdragen tot de rendabele groei van Fiets!.” 

Ter herinnering, Fiets! is een toonaangevende speler in de verkoop van merkfietsen, fietskledij en accessoires in België. Dankzij de investering van Colruyt Group werd het aantal fietsspeciaalzaken intussen verhoogd tot 12, met de meest recente opening in Sint-Pieters-Leeuw. Dat aantal zal de komende jaren verder uitgebreid worden.