Colruyt Group heeft een belang van 75% verworven in de Belgische fietsspeciaalzaak Fiets!. Deze investering kadert in Colruyt Group’s ambitie om beter in te spelen op de behoeften van de consument én om duurzame mobiliteit te stimuleren. Fiets! zal de middelen van de kapitaalverhoging gebruiken om haar netwerk van fietsspeciaalzaken uit te breiden.

Colruyt Group heeft een meerderheidsparticipatie van 75% in de Belgische fietsspeciaalzaak Fiets! verworven en dat door middel van een kapitaalverhoging. Hoeveel de groep precies neertelde voor deze transactie is niet duidelijk. Wel benadrukt Colruyt Group dat het een calloptie heeft om haar belang op termijn te verhogen tot 100%.

Duurzame mobiliteit stimuleren

Met de instap in Fiets! verbreedt Colruyt Group haar aanwezigheid op de Belgische retailmarkt. Dankzij de participatie krijgt de groep nu ook een kwalitatief aanbod aan fietsen voor particulieren en bedrijven, dat vanaf april 2019 zowel offline als online beschikbaar zal zijn. Daarbij gaat het zowel om merkfietsen, al dan niet elektrisch, fietskledij en accessoires.

“Deze investering kadert in onze langetermijnvisie: we willen de consument een meerwaarde bieden in de verschillende fases van zijn leven én verder investeren in duurzame mobiliteit”, verduidelijkt Marc Hofman, COO Retail van Colruyt Group.

Groeipotentieel

Fiets! en Colruyt Group besloten de handen in elkaar te slaan om het bedrijf, dat inmiddels 11 Belgische vestigingen heeft, een succesvolle doorstart te laten maken in België. “De markt voor elektrische fietsen groeit sterk en Fiets! is een jong en dynamisch Belgisch bedrijf. Door onze gezamenlijke commerciële en operationele expertise te combineren kunnen we rendabele groei creëren en terzelfdertijd duurzaam woon-werkverkeer stimuleren”, verklaart Dieter Struye, directeur non-food van Colruyt Group.

“Onze missie is om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van zorgeloos fietsen. Daarom geven onze ervaren medewerkers advies bij aankoop, zorgen we voor een goede service na verkoop en verdelen we enkel merken waarvan we eerlijk en voluit durven zeggen dat ze garant staan voor kwaliteit", legt Michel Verhaeren, aandeelhouder en CEO van Fiets!, uit. "Dankzij de investering van Colruyt Group kunnen we opnieuw focussen op groei en rentabiliteit. We zijn van plan het aantal fietsspeciaalzaken de komende jaren uit te breiden, waardoor nog meer particulieren en bedrijven bij ons terecht zullen kunnen voor hun fietsaankoop, -onderhoud of -herstelling. De eerstvolgende winkelopeningen zijn voorzien in 2019 en de klant zal er centraal staan.”

Het is trouwens niet de eerste keer dat Colruyt Group volop inzet op groene energie en duurzame mobiliteit. Zo promoot en faciliteert de groep al jaren consequent het gebruik van CNG (Compressed Natural Gas) voor voertuigen, de meest duurzame fossiele brandstof van het moment. In oktober 2018 heeft Colruyt Group haar eerste publiek toegankelijke waterstofstation in België geopend. Daaarnaast bestaat het “bike-to-work”-programma van de groep intussen al meer dan 10 jaar.