De coronacrisis heeft fietsenketen Fiets! geen windeieren gelegd. Sinds de heropening van de winkels verkocht de keten tot 5 keer meer fietsen dan verwacht. Vooral elektrische stadsfietsen waren populair.

Dat is goed nieuws voor Colruyt dat vorig jaar 10 miljoen euro investeerde in de keten. Sinds de heropening van de winkels was er een stormloop aan klanten. Iedereen wou een nieuwe fiets kopen. De fietsenketen had op voorhand een strategische voorraad aangelegd en kon daardoor beter inspelen op de fors toegenomen vraag. In totaal lag de verkoop 3 tot 5 keer hoger dan verwacht. Vooral elektrische stadsfietsen waren populair. Zij waren goed voor meer dan de helft van de verkoop en driekwart van de omzet. Ook goedkopere mountainbikes en racefietsen vlogen over de toonbank.

Het tij lijkt dus te keren voor Fiets!. In het verkorte boekjaar van 2019 (9 maanden) had de keten nog af te rekenen met een nettoverlies van 6,8 miljoen euro. Daarnaast had het een negatief eigen vermogen van 8 miljoen euro en een verlies van 20 miljoen. In een poging om het bedrijf te redden nam Colruyt Group vorig jaar 75% van de aandelen van de keten over. Niet veel later kreeg de supermarktketen alle aandelen in handen. Daarnaast zorgde de groep voor een kapitaalinjectie van 5,1 miljoen euro.