De Ferrero-fabriek in Aarlen, een van de grootste van de Italiaanse groep, die vorige week getroffen werd door een nieuwe salmonellabesmetting, zal een deel van haar productielijnen stilleggen. Op die manier kunnen de nodige reinigings- en hygiënemaatregelen uitgevoerd worden.

"Na de ontdekking van salmonella in de Ferrero-fabriek in Aarlen tijdens controles die werden uitgevoerd door onze teams in het kader van versterkte controles, hebben we vorige week besloten om de betrokken productie tijdelijk stil te leggen. Een deel van de productielijnen blijft on hold om de nodige reinigings- en hygiënemaatregelen uit te voeren", aldus de Italiaanse groep in een persbericht. Volgens de eerste analyses was de besmetting terug te vinden op de fabrieksvloer, meldt de krant L'Echo. "Deze tijdelijke opschorting zal geen gevolgen hebben voor de werkgelegenheid in de fabriek", voegde de chocoladefabrikant er nog aan toe. Hoewel Ferrero benadrukt dat geen enkel eindproduct positief is getest, verlaat geen enkel product momenteel de Waalse fabriek. Volgens de groep wordt "elke fase van het proces uitgevoerd in volledige en transparante samenwerking met de Belgische voedselveiligheidsautoriteit (FAVV)". In totaal zou de tijdelijke stillegging ongeveer een maand duren. Dit nieuwe salmonellageval komt er een jaar na een eerdere besmetting, die toen een schandaal veroorzaakte en Ferrero miljoenen kostte.