De Federatie van Belgische Fabrikanten van Vetten en Oliën, FBVO, is omgedoopt tot Liprobel. Naast oliën en vetten produceren de leden van de federatie ook eiwitrijke melen en schilfers. De nieuwe naam Liprobel staat voor Lipids en Proteins Belgium, een naam die zowel de oliën- en vettenkant (lipids) als de eiwitkant (proteins) van de sector afdekt.

De sector verwerkt jaarlijks 3 miljoen ton aan raap-, zonnebloemzaad, sojabonen, lijnzaad, maiskiemen, ruwe raap-, zonnebloem-, soja-, palm-, palmpit-, kokos- en maiskiem-, lijnolie en ruw rund- en varkensvet. Dit vertegenwoordigt een handelswaarde van twee miljard euro, wat overeen komt met 5% van de handelswaarde van de gehele Belgische voedingsindustrie. De prijzen van lipids en proteins zijn onderhevig aan schommelingen op wereldmarkten. 

Met zijn zeehavens en goede weg- en waterverbindingen met Noord-West Europa is België een draaischijf in de internationale handel van lipids en proteins. Liprobel leden importeren 87% van hun grondstoffen, waarvan 56% van binnen de EU en 31% van buiten de EU. Op hun beurt exporteren zij dan weer 47% van de lipids en proteins die zij produceren, 44% binnen de EU en 3% buiten de EU.