Philippe Vanaudenhove, de zoon van één van de oprichters van Euro Shoe Group, wordt opnieuw CEO van het moederbedrijf van schoenketen Bristol. Hij vervangt Kurt Moons, die hem drie jaar geleden opvolgde. 

Moons werd in 2014 aangeduid als CEO van het familiebedrijf, dat zich via externe managers beter wou wapenen tegen de veranderde concurrentie. Hij loodste Euro Shoe door een intense periode: zo verkocht hij zusterketen Avance, bouwde hij de Shoe Discount-winkels om naar Bristol en opende hij nieuwe winkels in Nederland. Na drie jaar wordt Moons echter aan de kant gezet wegens een “meningsverschil over de implementatie van de nieuwe strategie”. Dat schrijft Made In Limburg.

Nu de externe CEO vertrekt, neemt de stichtersfamilie Vanaudenhove de teugels opnieuw in handen. Philippe Vanaudenhove, de zoon van één van de stichters van Euro Shoe, neemt de functie van CEO op, die hij eerder al uitoefende van 2006 tot 2014. Verder wordt Elise Vanaudenhove (kleindochter van medestichter Albert Vanaudenhove) benoemd tot operationeel directeur. Huidige COO Stefaan Van Weyenbergh wordt een nieuwe functie binnen het bedrijf aangeboden, klinkt het.

“Het werk van de voorbije jaren was belangrijk. Vandaag zetten we nog een stap verder”, zegt Philippe Vanaudenhove aan Made In Limburg. “Een aantal belangrijke taken die aangevat moeten worden zijn onder meer het verder ‘ontzorgen’ van de geranten, het finetunen van de collecties, het versterken van onze digitale activiteit, en nog veel meer. Het potentieel is groot. We bundelen de krachten van onze familie aan een modern en gestroomlijnd beheer, dat gericht is op het maximaal benutten van ons menselijk potentieel.”