Ludovic Holinier stapt op als gedelegeerd bestuurder bij louis delhaize en als algemeen directeur van Cora Group. Dat besliste hij in samenspraak met de raad van bestuur van louis delhaize. De familie Bouriez zal de leiding over de verschillende activiteiten van de groep op zich nemen. 

Bij zijn aankomst in de herfst van 2019 was Ludovic Holinier de eerste CEO van de groep louis delhaize die niet tot de aandeelhoudersfamilie Bouriez behoorde. Hij volgde Pierre Bouriez op die tot dan toe het bedrijf leidde. Ludovic Holinier had voordien 30 jaar voor Auchan gewerkt, wat hem een perfecte kennis gaf van het hypermarktformat dat Cora in Frankrijk, België en Luxemburg gebruikt. Uiteindelijk zijn carrière bij louis delhaize een veel minder lang leven beschoren zijn. Zo kondigde de groep zopas in een persbericht aan dat “de raad van bestuur van louis delhaize en Ludovic Holinier in samenspraak hebben beslist een einde te maken aan hun samenwerking. Op 28 februari zal Ludovic Holinier zijn functies als gedelegeerd bestuurder van louis delhaize SA en algemeen directeur van Cora Group neerleggen om zich aan nieuwe professionele projecten te wijden.”

De familie Bouriez zal vanaf 1 maart de verschillende activiteiten van de groep voor haar rekening nemen. Pierre Bouriez zal opnieuw de functie van gedelegeerd bestuurder van louis delhaize SA vervullen, waarbij hij zich ontfermt over alle bedrijvigheden van Cora in Frankrijk, België, Luxemburg en Roemenië, alsook van Delitraiteur. Zijn neef Louis Bouriez blijft Match Frankrijk, Match en louis delhaize/Delfood besturen in België en in Luxemburg, en overigens nog Provera Frankrijk, Provera Belux en LDIT. Sophie Bouriez, zus van Pierre, co-managet de Truffaut-tuincentra met Frédéric Rostand, die ook op de corporate functies zal toezien.