De snelgroeiende markt van flitsbezorgers krijgt er een nieuwe dienst bij. Taxibedrijf Bolt lanceert Bolt Market, een leveringsservice voor boodschappen.

De Europese concurrent van Uber haalde een investering van 600 miljoen euro binnen en startte met dat geld de nieuwe snelle bezorgdienst. Bolt Market wordt de komende maanden gelanceerd in tien Europese landen waaronder Portugal, Kroatië, Roemenië en Zweden. Of de nieuwe bezorgingsdienst binnenkort ook uitrolt naar België, is nog niet bekend. “De missie van Bolt is om reizen in de stad betaalbaar en duurzaam te maken. We bouwen aan een toekomst waarin mensen niet worden gedwongen om auto's te kopen die verkeer en vervuiling veroorzaken, maar on-demandvervoer gebruiken wanneer ze dat nodig hebben”, aldus Markus Villig, CEO van Bolt.

Het in Estland gevestigde bedrijf begaf zich eerder al op de leveringsmarkt met de dienst Bolt Food, een bezorgdienst die maaltijden van restaurants bij de klant thuis bezorgt. Het populaire transportplatform heeft ondertussen een prijskaartje van zo’n 4 miljard euro en is actief in meer dan 40 landen, waaronder ook in België en Nederland. Al zijn de diensten Bolt Food en Bolt Market nog niet beschikbaar bij ons. Wel kan je in Brussel gebruik maken van elektrische steps en scooters van Bolt. In Nederland is de taxidienst iets meer aanwezig en kan je in een viertal steden beroep doen op de autodeelservice van het Estse bedrijf.