De Nederlandse bioketen Ekoplaza heeft vorige week zijn eerste Belgische winkel geopend in Alsemberg. Het gaat om een voormalige Origin’O-vestiging die werd omgebouwd. 

In het laatste Gondola Magazine hadden we aangekondigd dat Ekoplaza al dit jaar zijn eerste winkel in Alsemberg (Beersel) zou openen, maar nu is het ook eindelijk zover. Op 10 december heeft de eerste Ekoplaza van België zijn deuren geopend.  Een pak later dan voorzien want de opening stond oorspronkelijk al gepland in oktober, maar de coronacrisis gooide roet in het eten, zo vertelde Erik Does, algemeen directeur van Ekoplaza en de Nederlandse groothandel Udea, in een exclusief interview met Gondola. De winkel in Alsemberg is de eerste van 14 Origin’O-winkels die werd overgenomen door Ekoplaza en die al werd omgebouwd. De rest zou tegen midden volgend jaar moeten klaar zijn. 

In de winkel ligt de focus op verse gerechten, groenten en fruit, brood en kaas. 

©

Ekoplaza

©

Ekoplaza

De winkel heeft een moderne look en oogt volledig Belgisch. Bovendien zijn de producten 100% biologisch, zoals de verschillende biologische wijnen, en werd het gamma ook uitgebreid met het eigen Ekoplaza-huismerk.