De eerste winkel van Jumbo in België opent op 6 november in Pelt. Het wordt de eerste kennismaking met een winkel die in eigen land bekend staat als een prijsbreker, maar in een interview met Gondola aankondigde hier geen prijzenoorlog te willen ontketenen.

Woensdag 6 november, dat is de officiële datum waarop Jumbo neerstrijkt in ons land. Het is een moment waar al langer reikhalzend naar uit gekeken werd. Sinds de aankondiging anderhalf jaar geleden dat Jumbo naar België komt, is er heel veel te doen over de komst van de gele reus uit Nederland. Vooral Colruyt moest uitkijken voor de prijsbreker, maar daar lijken ze niet erg onder de indruk. “Een olifant maakt veel lawaai. Een Jumbo ook”, zei Jef Colruyt vorige week op de algemene vergadering van Colruyt Groep.  

“We zijn ervan overtuigd dat er in België volop ruimte is voor onze unieke formule", reageert Peter Isaac, managing director Jumbo België. "De klant hoeft niet te kiezen voor óf altijd lage prijzen óf een goede winkelervaring. Bij Jumbo is het én, én, én… De beste service, buitengewoon groot assortiment en dat voor altijd lage prijzen. In Nederland is Jumbo groot geworden door de klant altijd op één te zetten, de verwachtingen continu te overtreffen en van haar klanten échte fans te maken. Ook in België bouwen we ons bedrijf helemaal om de klant heen en gaan we voor 100% tevreden klanten.” Jumbo wil met haar formule het Belgisch supermarktlandschap vernieuwen.

Ter herinnering, begin dit jaar had Gondola een exclusief interview met Peter Isaac. Daarin vertelde hij ons onder meer dat Jumbo eind dit jaar drie winkels zal openen in België, waarvan één in Pelt, op De Koel 16B. Volgend jaar volgen dan nog eens 12 à 15 winkels en op termijn zou de keten zelfs 100 winkels willen openen.