De eerste Burger King in ons land zal de deuren openen in de zomer van 2017. Ondanks de komst van het Amerikaanse hamburgermerk, verdwijnt Quick (nog) niet. "De twee merken gaan naast elkaar bestaan."

Eind juli raakte bekend dat QSR de Quick-restaurants in België en Luxemburg overneemt van de Franse eigenaar Groupe Bertrand en dat QSR Burger King in ons land zal lanceren. Er werd toen vanuit gegaan dat het Amerikaanse enseigne het Belgische Quick-merk zou vervangen. QSR heeft nu bekend gemaakt dat het Quick (voorlopig) gaat behouden. Of het twee merken-beleid enkel tijdelijk is,, is niet duidelijk. 

Twee sterke merken

"De twee merken gaan naast elkaar bestaan", luidt het in een persbericht. De nieuwe eigenaar van de Belgische hamburgerrestaurants ziet zowel ruimte voor het Amerikaanse iconische hamburgermerk als voor het historisch sterke Quick. Er zal zelfs nog sterker worden ingezet op het Belgische karakter van Quick met een reclamecampagne. In Gembloers opent deze maand zelfs een nieuw Quick-restaurant. 

Eerste Burger King 

Ondertussen is Burger King ook op komst naar ons land. De eerste vestiging zal in de zomer van 2017 opengaan, maar waar dat zal zijn is nog niet bekend. Ook op hoeveel Burger King-restaurants QSR mikt, is niet duidelijk.