Edenred test momenteel het gebruik van maaltijdcheques voor online betalingen. Die vernieuwing komt er op vraag van de consument zelf.

 

Sinds 1 oktober worden enkel nog elektronische maaltijdcheques uitgegeven. Uitgever van maaltijdcheques (Ticket Restaurant) Edenred grijpt deze opportuniteit aan om nieuwe toepassingen te bedenken en in te spelen op de wensen van een miljoen werknemers die elke maand Ticket Restaurant-maaltijdcheques ontvangen.

Uit een recente enquête bij 854 consumenten bleek dat bijna 85% van de begunstigden van Ticket Restaurant-maaltijdcheques zijn maaltijdcheques voor online aankopen zou willen gebruiken (belegde broodjes, fruit- en groentemanden, …).

Pilootproject

Edenred ontwikkelde samen met Lyra Network via zijn oplossing Payzen (een betalingsdienstaanbieder) een online betaalmodule, geïntegreerd in de website van de handelaar. Edenred test deze nieuwe manier van betalen momenteel via een pilootproject dat zijn werknemers de mogelijkheid geeft om online te betalen met Ticket Restaurant®-maaltijdcheques via de website van Green Attitude. Green Attitude biedt lekkere en gezonde lunches aan (slaatjes, belegde broodjes, soep, wraps,…) en levert die aan bedrijven.

Nadat de gebruiker op de website van Green Attitude zijn bestelling heeft geplaatst, betaalt hij er met behulp van zijn Ticket Restaurant-kaart. Deze transactie is gratis en volkomen beveiligd omdat de gebruiker ze bevestigt met persoonlijke codes. Dankzij dit pilootproject in samenwerking met Green Attitude kan men het gedrag van de gebruikers observeren en meer inzicht krijgen in hun wensen, en kan men verzekeren dat de stromen tussen de verschillende schakels goed verlopen.

Een intuïtieve toegangsmodule maakt een snelle transactie mogelijk. Bovendien biedt ze volgens Edenred alle garanties op het vlak van beveiliging. De betalingsmodule is ook web-responsive, conform alle gebruikte hulpmiddelen (smartphone, tablet,…). "Alles dus om het succes van online betalingen met Ticket Restaurant®-maaltijdcheques te garanderen. Dit pilootproject geeft ook de mogelijkheid om de concrete uitrol van deze dienst voor de gebruikers van Ticket Restaurant-maaltijdcheques en online handelaars te bepalen", klinkt het bij Edenred.

Interessant voor handelaars

Online betalen met maaltijdcheques is niet enkel een interessant initiatief voor consumenten, maar biedt ook een meerwaarde aan handelaars en restaurants, zegt Edenred. Bovendien verhoogt de nieuwe mogelijkheid het gebruik van maaltijdcheques, waarmee uiteindelijk lokale handelaars gesteund worden. 

"Steeds meer ondernemers in de restaurantwereld, maar ook handelszaken zoals bakkers en slagers vullen hun activiteiten aan met onlinediensten. Dankzij het gebruik van Ticket Restaurant-maaltijdcheques voor online betalingen steunt Edenred de lokale handel en de horeca in hun stappen om tegemoet te komen aan de nieuwe wensen van consumenten", besluit de uitgever van maaltijdcheques.