Eddy Gendronneau, in september 2022 benoemd tot Directeur Business Development bij Carrefour België, verlaat zijn functie om Directeur Business Strategy van het bedrijf in Frankrijk te worden.

Eddy Gendronneau kwam in september 2022 aan in België als Directeur Business Development, waarbij hij kan putten uit zijn uitgebreide ervaring die hij met name heeft opgedaan als Directeur Business Development voor Carrefour Market (2016 tot 2019) en Directeur Sales en Klanten voor hypermarkten in Frankrijk (2019 tot 2022). Zijn komst volgde kort op die van Geoffroy Gersdorff in de rol van CEO voor ons land, twee benoemingen kort na elkaar die het belang illustreerden dat de Carrefour Group hechtte aan de ommekeer van zijn Belgische dochteronderneming. Zo'n 20 maanden later en met bemoedigende resultaten voor 2023 in het begin van het jaar, zoals Geoffroy Gersdorffons toen uitlegde, verlaat de man ons land met, vermoedelijk, een voldaan gevoel. Volgens de website van LSA Magazine wordt Eddy Gendronneau vervangen door Paul Peugnet, die tot nu toe directeur Strategie en Transformatie was in Brazilië. Deze dubbele verandering is niet de enige die zal plaatsvinden in het organigram van de Carrefour Group, aangezien Laurent Gallaire, het huidige hoofd van Carrefour Food Purchasing in Frankrijk, ook zal verhuizen naar de functie van directeur onderhandelingen voor Eureca, het Europese inkoopcentrum van de retailer in Madrid.

Een nieuwe directeur human resources

Paul Peugnet begon zijn carrière in 2014 als transformatieconsultant bij Capgemini Invent. Vijf jaar later werd hij benoemd tot manager innovatie en corporate transformatie bij het adviesbureau Bengs. Tegelijkertijd richtte hij in 2014 zijn eigen bedrijf op in de voedingsmiddelenindustrie in Brazilië. Uiteindelijk ging hij in 2020 bij Carrefour aan de slag als operationele directeur, voordat hij directeur voedselprijzen werd en zijn carrière, die hem nu naar België heeft gebracht, voortzette. Volgens LSA is de dubbele verandering van Gendronneau/Peugnet niet de enige die plaatsvindt in het organigram van de Carrefour-groep, aangezien Laurent Gallaire, de huidige inkoopdirecteur voeding van Carrefour in Frankrijk, ook van functie zal veranderen en zal overstappen naar de functie van directeur onderhandelingen voor Eureca, de Europese aankoopcentrale van de retailer in Madrid.

Tot slot heeft Carrefour België ook de komst van Ivo Pareyns aangekondigd als directeur human resources, eveneens met ingang van 1 juni. “Ivo heeft meer dan 30 jaar ervaring in dit domein”, legt de retailer uit, terwijl de keten eraan toevoegt dat de man zijn carrière in 1991 begon bij Makro België in rekrutering en opleiding. “In 1993 stapte hij over naar Bank Brussel Lambert (BBL), waar hij verschillende HR-functies bekleedde. Van 2002 tot 2021 zette hij zijn carrière voort in een aantal HR- en strategiefuncties bij ING, de groep in Amsterdam en in België, waar hij uiteindelijk in 2015 werd benoemd tot directeur human resources. In 2021 trad hij in dienst bij de Euroconsumers Group in Brussel als directeur human resources en strategie.”