E5 Mode lijkt op weg naar de redding. Eigenaar Frederic Helderweirt heeft een reddingsplan klaar voor de kledingketen, waarover begin volgende week gestemd wordt.

Volgende maandag is belangrijk voor E5 Mode. Die dag stemmen schuldeisers over het reddingsplan van de keten, meldt De Tijd. Als minstens de helft van hen instemt met het plan, is het waarschijnlijk dat de rechter de lopende procedure om de continuïteit van het bedrijf te garanderen stopzet en het bedrijf weer verder kan. Het plan is gebaseerd op een schuldherschikking. Helderweirt vroeg de schuldeisers om schulden kwijt te schelden of verder in de tijd te spreiden. Onder de schuldeisers bevindt zich ook ECG, een dochterbedrijf van E5 Mode.

E5 Mode vroeg in april bescherming, omdat het in grote moeilijkheden verkeert. Het bedrijf was al vier jaar verlieslatend toen de corona-crisis toesloeg. In het boekjaar 2018-2019, de meest recent beschikbare cijfers, bedroeg de schuldenberg 22 miljoen euro. “Door het plan is het onmiddellijke voortbestaan van E5 Mode en ECG niet langer in het gedrang”, aldus Helderweirt.