Het Belgische kledingbedrijf e5 mode gaat na veertig jaar uit familiehanden en wordt overgenomen door Feniks Holding. Met de overname wil de keten meer inzetten op online verkoop.

De Gentse modeketen e5 is voortaan in handen van Feniks Holding. Onder leiding van Frédéric Helderweirt wil het meer de nadruk leggen op e-commerce. “Buitenlandse online fashion retailers zijn zeer offensief aanwezig op de Belgische markt. We kunnen dus niet achterblijven en moeten blijven investeren. Dat doen we door de beleving en service die klanten nu al ervaren in de winkels ook door te trekken naar onze webshop”, aldus Helderweirt. “Met persoonlijk advies kunnen we ook daar het verschil maken. Zo hoeven klanten hun winkelervaring niet in buitenlandse webshops te gaan zoeken, maar kunnen ze zowel fysiek als online uit een ruim aanbod kiezen en “winkelhieren”. Daarnaast is Feniks Holding ook een commerciële overeenkomst aangegaan met het aankoopplatform dat ook de FNG groep bedient. Hierdoor kunnen we rekenen op competitieve aankoopvoorwaarden, en kan e5 mode op een hoger niveau meedraaien.”

Retail evolueert

Tegelijk wil e5 mode in het straatbeeld aanwezig blijven. “De winkels blijven op toegankelijke locaties, zodat klanten nog altijd kunnen binnenlopen om bijvoorbeeld een trui of een broek te kiezen uit ons gamma.  Want winkelen, passen en kiezen om de hoek kan ook leuk zijn. We willen graag lokaal verankerd blijven en daarmee ook de Belgische economie stimuleren.” Ook de oprichtersfamilie achter e5 is tevreden met de beslissing: “In de huidige retailmarkt is het nodig om onze boetieks en collectie continu naar een hoger niveau te tillen. We geloven dat Feniks Holding de expertise en het netwerk heeft om dat te doen. Op veertig jaar tijd is de retailbusiness sterk geëvolueerd. e5 mode is niet meer de kledingoutlet die mijn oom en tante oprichtten. Het doet ons plezier dat de holding mogelijkheden ziet om verder te bouwen op de historiek van dit bedrijf”, verklaart Alexander Talpe, CEO van e5 mode en neef van de oprichters.