Stofzuigergigant Dyson pompt 221 miljoen euro in de bouw van een testbaan voor elektrische auto’s. Zo versnelt het bedrijf de uitbouw van zijn onderzoekscentrum dat niet alleen 2.000 mensen zal tewerkstellen, maar dat voorzien is van een café, een sportcentrum, een ontspanningsruimte en extra technische faciliteiten. 

Twee jaar geleden kreeg Dyson de Britse Hullavington luchthaven in handen en sindsdien investeerde het bedrijf al zo’n 93 miljoen euro in een poging om het pand om te bouwen tot een waar onderzoekscentrum voor elektrische auto’s. Zo renoveerde het bedrijf recent twee 1938 hangaars en zitten er nog drie gebouwen aan te komen die voor 15.000m2 extra ruimte zorgen. Nu schakelt het bedrijf echter nog een versnelling hoger. Zo investeert het 221 miljoen euro om de 15km lange landingsbaan om te bouwen tot een testbaan voor elektrische auto’s.

“Ons groeiende automobiel team werkt nu vanuit de allernieuwste hangaars in Hullavington luchthaven. Het zal snel uitgroeien tot een testcampus voor elektrische auto’s van wereldklasse waarbij we 221 miljoen euro zullen investeren om meer hoogopgeleide jobs in Groot-Brittannië te creëren. We focussen nu sterk op de volgende fase in ons project die ons moet helpen om onze geloofwaardigheid als wereldwijde onderzoeks- en ontwikkelingsorganisatie te versterken”, vertelt Jim Rowan, CEO van Dyson.

In het nieuwe onderzoekscentrum dat zich uitstrekt over zo’n 45.000m2 zou er in totaal plaats zijn voor 2.000 werknemers. Nu zijn er dat nog maar 400. Het is bovendien de bedoeling dat er ook een café, een sportcentrum, een ontspanningsruimte en extra technische faciliteiten, aanwezig zullen zijn in het centrum.