De bekende donutketen Dunkin’, vroeger nog Dunkin’ Donuts, komt vanaf maart naar België. De eer is daarbij weggelegd voor Antwerpen. Daarnaast wil de keten de komende 5 jaar jaarlijks zo’n 10 winkels openen, waarvan gemiddeld 4 in België. Dat schrijft RetailTrends. 

Goed nieuws voor de donutliefhebbers onder ons: de bekende keten Dunkin' zal in maart volgend jaar zijn entree maken op de Belgische markt. De aftrap wordt gegeven in Antwerpen, al heeft de keten meteen grote expansieplannen voor België voor ogen. Zo wil het in de komende 4 à 5 jaar gemiddeld zo’n 10 winkels per jaar openen in Nederland en België, waarvan zo’n 4 in ons land en 6 bij onze Noorderburen. Op die manier wil Dunkin’ op termijn zo’n 40 à 50 filialen bezitten in Nederland en een twintigtal in ons land. 

Toch blijft de vraag of de expansieplannen wel echt zullen doorgaan. Sinds 2014 circuleren er immers al verschillende berichten dat de koffie- en donutketen zou uitbreiden naar ons land, maar die plannen werden tot nu toe steeds weer ingetrokken. Hopen dus dat het deze keer wel doorgaat.

Leuk weetje: sinds deze zomer verkoopt Dunkin’ zijn befaamde donuts ook bij de Nederlandse supermarktketen Jumbo. Binnenkort wordt die samenwerking uitgebreid en zullen klanten ook muffins, koffiebonen en andere merchandisingproducten kunnen kopen. Ook in de Belgische winkel in Pelt kunnen consumenten trouwens de donuts kopen. "In België biedt Jumbo hetzelfde assortiment aan als in Nederland", verduidelijkt woordvoerster Sally Herygers.