Het Britse verpakkingsbedrijf DS Smith, een van de grootste leveranciers van golfkartonnen verpakkingen in Europa, investeert 15 miljoen euro in zijn Belgische vestigingen in Gent en Buggenhout. Deze investeringen moeten DS Smith helpen om zijn ambitieuze milieudoelstellingen te verwezenlijken, zoals de vermindering van zijn CO2-uitstoot met 30% per ton productie tegen 2020. De investeringen zorgen bovendien voor een capaciteitsverhoging en extra jobs.

Bedrijven in de FMCG moeten steeds sneller en efficiënter werken. DS Smith surft, als Europa’s grootste leverancier van e-commerce verpakkingen, mee op de internationale boom van deze branche. Het bedrijf, dat levert aan zowat alle belangrijke e-commerce spelers, ziet de vraag naar duurzame, kartonnen verpakkingen toenemen en investeert daarom fors om zijn capaciteit uit te breiden.

In 2018 investeerde DS Smith al in de uitbreiding van zijn ‘Impact Centre’ in Gent met een speciaal e-commerce gedeelte en in zijn vestigingen in Buggenhout en Gent werden respectievelijk een hypermoderne verwerkingslijn en vouwplakmachine geïnstalleerd. Om te blijven groeien, zal het bedrijf in 2020 een nieuwe, state-of-the-art golfkartonmachine (corrugator) in gebruik nemen in zijn vestiging in Gent. Alles samen gaat het om investeringen ter waarde van 15 miljoen euro.

Van zodra de nieuwe machine in Gent in gebruik wordt genomen in 2020, verwacht DS Smith een stijging van de productiecapaciteit met ten minste 50%. Deze capaciteitsverhoging zorgt bovendien voor een uitbreiding van het aantal productieploegen: van 2 naar 3. Het aanwerven van extra medewerkers wordt nu al opgestart.

De investeringen van DS Smith in de nieuwe machines komen tegemoet aan de toenemende vraag naar duurzame en complexere verpakkingen op de ecommerce en de FMCG-markten. Zo zet DS Smith bijvoorbeeld in op ‘slimmere’ constructies die het inpakken en vullen van schappen versnellen. Daarnaast ontwikkelt het bedrijf ook oplossingen om de lege ruimte in e-commerce verpakkingen te minimaliseren.

Bovendien zorgen de nieuwe machines voor een flinke reductie van het afvalpercentage en passen ze in de strategie van DS Smith om zijn CO2-uitstoot gevoelig te reduceren, tot 30% per ton productie tegen 2020.