De eindejaarsperiode staat voor de deur en dat betekent een massa kerstcadeaus die op tijd geleverd moeten worden. Een drukke periode voor bezorgdiensten die het ene na het andere record zien sneuvelen. Zo levert CoolblueFietst iedere minuut een pakje bij 3 klanten en verwacht bpost om in de komende week maar liefst 450.000 pakjes per dag te bezorgen. 

De eindejaarsperiode staat voor de deur en dat betekent een massa kerstcadeaus die op tijd geleverd moeten worden. Ook dit jaar sneuvelen er weer records. Zo is het naar verluidt de drukste Kerst ooit bij Coolblue. “Het is de drukste Kerst ooit bij Coolblue. Nog nooit zijn er zo veel pakjes op de fiets geleverd. Iedere minuut wordt er bij 3 klanten een pakje geleverd met een Coolblue-pakfiets", vertelt het bedrijf. Om dit voor elkaar te krijgen leggen de Pakketverzorgers van Coolblue 1.250 kilometer per dag af. Dat is bijna gelijk aan het aantal kilometers tussen Antwerpen en Stockholm.

Sinds april dit jaar levert Coolblue met haar eigen bezorgservice CoolblueFietst pakjes per fiets. Met deze bezorgservice worden kleine pakjes per pakfiets in 7 grote steden in België en Nederland geleverd. In België brengen Pakketverzorgers van Coolblue nu pakjes rond in en rondom Antwerpen, maar de service zal stapje voor stapje worden uitgebreid naar andere grote Belgische steden.

“Nooit eerder hebben we zo veel pakjes op de fiets geleverd”, vertelt Pieter Zwart, Beginbaas van Coolblue. “Zo’n 60% van alle kleine pakjes in Antwerpen zullen de komende dagen met de fiets bij onze klanten worden geleverd. Als je bijvoorbeeld deze week een smartphone, laptop of koptelefoon bestelt, is het dus goed mogelijk dat je een vrolijke Coolblue’er met een Kerst-pakfiets voor de deur hebt staan.”

Dit zijn volgens Coolblue alvast de vijf populairste kerstcadeaus op dit moment: Apple AirPods, Fitbit Charge 3, Sony WH_CH700N, Philips Sonicare Protective Clean, JBL Charge 3.

450.000 kerstcadeaus per dag bij bpost

Ook bij bpost sneuvelen er records. Vorig jaar noteerde het bedrijf reeds een drukke eindejaarsperiode met een verdubbeling van het gemiddeld aantal pakjes. Dit jaar verwacht het bedrijf een recordaantal pakjes te verwerken deze eindejaarsperiode, tot 450.000 per dag. 

De drukke periode voor bpost begon opvallend vroeg dit jaar: een belangrijke stijging in het aantal pakjes werd reeds opgemeten sinds “Black Friday” en “Cyber Monday” op 23 en 26 november. Maar nu het kerstweekend in zicht komt stijgt het aantal pakjes binnen het netwerk elke dag tot recordhoogtes. bpost verwacht de dagen voor Kerstmis gemiddeld 420.000 pakjes per dag te verwerken, dit kan oplopen tot 450.000 een stijging van 100% ten opzichte van een gewone werkdag en 25% meer in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Om alles in goede banen te leiden en elk pakje tijdig op zijn bestemming te brengen heeft het bedrijf 900 extra tijdelijke medewerkers gerekruteerd voor dit eindejaar. Daarnaast kan bpost rekenen op een sterk netwerk van 5 performante sorteercentra en 13.000 postbodes om het groot aantal pakjes en wenskaarten uit te reiken. “Deze inspanningen leiden tot mooie kwaliteitscijfers tijdens deze uitzonderlijk drukke periode, met 95% van de pakjes die binnen de 24uur door bpost worden geleverd”, laat het bedrijf weten.

20 cent per mobile postcard naar goede doel

bpost wil deze eindejaarsperiode bovendien extra warm maken, ook voor mensen in nood. Daarom schenkt het bedrijf per verstuurde Mobile Postcard tussen 18 en 24 december 20 cent aan Music For Life en Viva For Life. Gisteren schonk het bedrijf ook al 20 cent per besteld pakje aan de twee goede doelen.