Carrefour zet (voorlopig) een punt achter zijn robotwinkel. De volledige geautomatiseerde superette moest in het hart van Brussel openen, maar heeft af te rekenen met technologische en logistieke problemen. Toch is het niet uitgesloten dat er nog zo’n winkel komt, meldt een woordvoerder aan Gondola.

In december vorig jaar kondigde Carrefour aan dat het een volledig geautomatiseerde Express-winkel zou openen in het centrum van Brussel. De superette zou 24u/24 en 7 dagen op 7 open zijn. De opening was voorzien voor januari, maar twee maanden geleden liet de retailer weten dat de opening  uitgesteld was en voorzien werd voor het einde van dit jaar. Niets vreemd: bij dit soort projecten gebeurt het wel vaker dat er vertraging is. Maar nu blijkt dat de winkel voor onbepaalde tijd in de koelkast gestopt is. Dat meldt Bruzz en bevestigt Carrefour. “De tests die we gedaan hebben voldoen niet aan de kwaliteit die we onze klanten willen aanbieden. De winkel zal daardoor dit jaar de deuren niet meer openen. We kunnen niet zeggen of er in de nabije toekomst een geautomatiseerde winkel de deuren zal openen”, zegt Marco Demerling. 

Het logo van Carrefour Express prijkt al enkele maanden op de gevel van het gebouw, maar binnenin lijken de werken nooit begonnen te zijn. Het is de vraag wat er met het pand zal gebeuren en of de tests die gebeurd zijn niet elders tot een geautomatiseerde winkel zullen leiden. Die opening wordt in elk geval gelaten door Carreofur. Wat de winkel in het hart van Brussel betreft, is er nog geen duidelijkheid. “We denken na over een ander concept op de locatie van deze winkel, maar daarover kunnen we nog niets meer vertellen.”