Deliveroo staakt zijn activiteiten in Duitsland. De Britse maaltijdenbezorger gooit de handdoek in de ring amper een paar dagen na de aankondiging van de fusie tussen zijn rivalen Takeaway.com en JustEat. Die bracht in Duitsland hun dochters Lieferheld (Delivery Hero) en Lieferando bij elkaar, waardoor de fusiegroep er nu uitgesproken marktleider is.

Deliveroo stopt al op 16 augustus, waardoor bijna duizend fietskoeriers plots zonder werk vallen en zo’n 2.500 restaurants in onder meer München, Keulen, Hamburg en Berlijn hun maaltijdenbezorger kwijt zijn. Het bedrijf zegt voor een redelijke compensatie en voorgoodwill-pakketten te zorgen. 

Deliveroo, dat zijn omzet jaarlijks verdubbelt, wil zich nu meer richten op andere markten waar hij sterker is. Daarbij ligt de focus op andere Europese landen en de regio Azië-Stille Oceaan. Het bedrijf  is actief in 500 steden in 14 landen. Het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk zijn Deliveroo’s belangrijkste markten.

Deliveroo breidde in België onlangs zijn Marketplace+ dienst uit naar 23 nieuwe steden in het land, wat het totaal op 34 brengt. Dat onder meer Knokke, Blankenberge, Brasschaat, Lier, Zaventem, Bergen, Waver, La Louvière, Nijvel, Verviers en Seraing. Momenteel werken 2.600 koeriers voor Deliveroo in België en telt het netwerk bijna 2.000 restaurants.

Amazon investeerde in mei nog 575 miljoen dollar in Deliveroo. De transactie wordt nog onderzocht door de Britse concurrentie-overheid.