Deliveroo gaat deze week ook in Mechelen van start. De Dijlestad is de zesde in België waar fietskoeriers gerechten van restaurants aan huis leveren. De maaltijdbezorgers zijn nu al actief in Brussel, Antwerpen, Gent, Luik en Leuven.

Het concept van Deliveroo is in 2013 in Londen gelanceerd. De klanten gebruiken een  applicatie om maaltijden bij hun favoriete restaurants online te bestellen. Voor een kleine som (2,5 euro in België) halen de fietskoeriers de gerechten er op en brengen ze de bestelling tot bij de gebruiker thuis. Het initiatief is inmiddels naar meerdere Europese steden uitgebreid. Sinds 2015 is Deliveroo actief in België.

Nu is dus ook Mechelen aan de beurt. In een eerste fase zullen de maaltijden ‘s middags en ’s avonds bezorgen. Andere diensten, zoals leveringen in de namiddag of ’s morgens van ontbijten volgen snel. De fietskoeriers leveren in een zone van 13 vierkante kilometer, gaande van het Mechelse centrum tot aan de rand van de ring. Er wordt aan huis geleverd in een straal van 2,5 kilometer rond het restaurant.

Op de site van Deliveroo staan nog geen namen van restaurants vermeld, maar volgens Deliveroo gaven Le Pain Quotidien, Ellis Gourmet Burger, Basic Italian, Cosma, Sister Bean en Moochie reeds aan te willen samenwerken. Naar verwachting zullen nog andere restaurants het systeem gebruiken.