Deliveroo is aan een expansie bezig. Vanaf vandaag is de leveringsdienst actief in vijf nieuwe steden: Grimbergen, Machelen, Vilvoorde en de West-Vlaamse steden Knokke-Heist en Roeselare.

Met de komst van Deliveroo in enkele steden in Vlaams-Brabant, zet de maaltijdbezorger haar uitbreidingsplannen verder. Eerder dit jaar kondigde Deliveroo een uitbreiding aan naar een tiental Belgische steden. De lokale restaurants van Grimbergen, Machelen en Vilvoorde hebben een moeilijk jaar achter de rug door de wereldwijde gezondheidscrisis en zijn alvast tevreden met de komst van de leveringsdienst. “De komst van Deliveroo komt er voornamelijk dankzij de stijgende vraag van de inwoners en horeca-uitbaters in Vilvoorde, Machelen en Grimbergen die ons sinds kort contacteren”, vertelt Rodolphe Van Nuffel, woordvoerder van Deliveroo.

Ook in West-Vlaanderen breidt de leveringsdienst uit. Tijdens de zomervakantie van 2017 en 2018 was Deliveroo voor het eerst actief in Knokke-Heist. Toen draaide het om een tijdelijk project, maar nu wil de maaltijdbezorger het hele jaar door beschikbaar zijn in de kuststad. Vanaf vandaag is dat mogelijk en zo vervoegt Knokke-Heist het lijstje met kuststeden waar Deliveroo werkzaam is. In Brugge, Kortrijk en Oostende was de leveringsdienst al beschikbaar, maar ook de West-Vlaamse stad Roeselare wordt nu toegevoegd aan het lijstje.

Deliveroo is wel nog op zoek naar restaurants die hun dienst in Knokke-Heist willen vervoegen en naar koeriers die de maaltijden kunnen leveren. Momenteel kunnen er zo’n 15-tal koeriers aansluiten bij de maaltijdbezorger. "We zijn zeer tevreden dat we deze nieuwe jobs kunnen creëren”, aldus woordvoerder Rodolphe Van Nuffel. “Voor jobstudenten of zelfstandigen is dit een uitgelezen kans voor een flexibele en goed betaalde job. Ze werken wanneer en hoe lang ze zelf willen. Veel Belgen zullen in eigen land vertoeven. De komst van Deliveroo is een uitstekende zaak voor horeca-uitbaters in Knokke-Heist.”