Délifrance en ERF, de retail-groep die onder andere de Texaco-tankstations in België uitbaat, gaan vijf ‘pilots’ opstarten in ons land. De samenwerking houdt de exploitatie in van ‘branded Délifrance bakeries’. Indien de tests positief zijn, voorziet EFR Belgium het concept over meerdere locaties uit te rollen.

EFR-group (European Forecourt Retail Group), met zetel in Breda, bedient ongeveer 1,100 benzinestations en convenience stores in Frankrijk en de Benelux. De groep kocht onder andere in 2007 de retail-activiteiten van Texaco in België, Nederland en Luxemburg. Dat waren ongeveer 870 tankstations.

Délifrance, een onderdeel van de Franse Nutrixo-groep, is een franchisenetwerk van bakkerijen en ‘to go’-verkooppunten van snelle hapjes. Het is vertegenwoordigd in 20 landen in de wereld.

 

Vijf pilot-locaties

Samen met Délifrance gaat EFR Belgium nu een nieuw concept testen, dat past in de strategie die de bakkerij- en snacksgroep vorig jaar introduceerde. Hiervoor zijn een vijftal pilot-locaties in België aangeduid, waarvan de eerste drie de komende maanden geopend worden in Kontich, Ukkel en Gent. In de loop van het eerste kwartaal van 2017 zullen de andere twee pilots volgen.

EFR Belgium heeft al een eigen netwerk van shops - ‘Go Fresh’ - waar men terecht kan voor voeding en andere producten. Volgens Joris Janvier, commercieel manager van EFR Benelux, is het de bedoeling om naast het eigen Go Fresh-concept “ook de samenwerking met een vertrouwd merk te testen”.

“Met deze samenwerking wil EFR Belgium enerzijds gebruik maken van de aantrekkingskracht van het sterke merk Délifrance en anderzijds beter inspelen op vraag van de Belgische consument naar lokale kwaliteitsproducten”, aldus Janvier.

 

‘grab&go’

De nieuwe bakeries worden uitgevoerd conform het nieuwe Délifrance concept. Dat is uitgewerkt na een onderzoek naar de diverse eetmomenten van de consument en naar de tijd die deze heeft. In de ‘grab&go’ counter vindt de klant een kant-en- klaar assortiment aan vers belegde baguettes en zoete of hartige snacks om direct mee te nemen. Vorig jaar zijn al tests in Nederland begonnen.

Volgens Fred Gietman, manager ‘franchise’ van Délifrance Benelux, is de samenwerking een prima aanvulling voor bakery locaties in tankstations. “We zijn verheugd met de keuze van EFR Belgium om met ons als pilot-partner te gaan werken. We zijn ervan overtuigd dat we zowel voor hen als voor de klanten een toegevoegde waarde kunnen leveren”, zegt hij.