Morgenochtend vanaf 8 uur vindt er een buitengewone ondernemingsraad plaats bij Delhaize. Daar zullen de directie en de vakbonden samen de toekomst van Delhaize in België bespreken.

De directie van Delhaize heeft dinsdag een buitengewone ondernemingsraad gepland om de toekomst van de supermarktketen met de vakbonden te bespreken. "We zullen de perspectieven van Delhaize in België voorleggen aan de vakbonden”, zegt woordvoerder Roel Dekelver. “In dit stadium willen we hier niet meer over kwijt zodat we de primeur van wat we te zeggen hebben kunnen geven aan de vakbonden en onze medewerkers.”

Deze aankondiging komt er op een gespannen moment bij Delhaize. Midden februari heeft de directie de collectieve arbeidsovereenkomst (CAO), die de werkorganisatie in de winkels vastlegt en neigt naar meer flexibiliteit, opgezegd. Normaal stond er eind maart een ondernemingsraad gepland, al benadrukt Delhaize dat de buitengewone ondernemingsraad van morgen losstaat van de CAO. Daarnaast legden werknemers van het depot in Asse vorige week tijdelijk het werk neer uit protest tegen extra taken en meer flexibiliteit die de directie oplegt. Vrijdag wordt hierover vergaderd.