Delhaize, die sinds dinsdag te maken heeft met een grote stakingen in haar winkels, heeft besloten tot nader order tijdelijk gratis thuisbezorging via haar dienst ‘delivery’ aan te bieden.

De directie van Delhaize België kondigde gisteren aan dat al haar 128 geïntegreerde supermarkten zullen worden omgevormd tot franchisewinkels. Een beslissing die niet op veel bijval kon rekenen bij het getroffen personeel, want vlak nadat het nieuws uitlekte braken er spontane stakingen uit, wat leidde tot de sluiting van vele verkooppunten. Vandaag was de woede van de werknemers nog lang niet bekoeld, aangezien de stakingsacties vandaag in zo goed als alle getroffen winkels gewoon doorgingen. Als gevolg van deze sluitingen zijn tientallen afhaalpunten van Delhaize buiten gebruik. De impact is zo groot dat het bedrijf heeft besloten de dienst tot 20 maart volledig op te schorten.

Als reactie op de staking en in een poging om zijn klanten toch te bedienen, heeft Delhaize beslist om tijdelijk gratis boodschappen thuis te laten bezorgen via 'delivery', een andere dienst die tussen 5,95 en 12,95 euro per bestelling kost. Deze dienst wordt niet getroffen door de sociale onvrede, omdat het bedrijf de dienst en het personeel in het e-commerce magazijn van Puurs in eigen beheer wil houden. Volgens woordvoerder Roel Dekelver heeft de thuisbezorgdienst voldoende capaciteit om aan de toegenomen vraag te voldoen, zo verzekerde hij het agentschap Belga.