Delhaize start vanaf 15 maart met een test waarbij het boodschappen ook op zondag bij klanten thuis zal leveren. Het proefproject gaat van start in de regio Brussel, waarna het na 3 maanden geëvalueerd en mogelijk verder uitgerold wordt in andere regio's. 

De meeste Belgen hebben te kampen met een overvolle agenda. Daardoor is er vaak geen tijd om nog boodschappen doen. Thuisleveringen bieden in dat geval dan misschien wel een oplossing, maar toch moeten consumenten nog steeds thuis zijn om hun bestelling in ontvangst te nemen. Om beter in te spelen op de noden van de klant en hen meer gemak te bieden, heeft Delhaize beslist om voortaan nu ook op zondag boodschappen aan huis te leveren. Tot nu toe konden klanten al 6 dagen op 7 gebruik maken van de dienst en producten tussen 7u ’s morgens en 21 ’s avonds aan huis laten leveren, maar daar komt nu dus nog een extra dag bij. 

Het proefproject start op 15 maart. Vanaf dan zullen klanten via delhaize.be hun boodschappen ook zondag aan huis kunnen laten leveren tegen een kostprijs van maximaal 9,95 euro per bestelling. Dat bedrag moeten ze nu ook al betalen voor een levering aan huis. “Er zijn trouwens regelmatig producten die bij aankoop recht geven op een gratis levering”, voegt Delhaize er nog aan toe. “En het assortiment, de prijzen en promoties zijn online hetzelfde als in de winkel.” 

Na 3 maanden wordt de test geëvalueerd, waarna het concept mogelijk wordt uitgerold in andere regio’s.

Thuisleveringen populairder dan ooit

Het is niet toevallig dat Delhaize inzet op ruimere leveringsuren. E-commerce zit in de lift, zeker de thuisleveringen, en elke week ontdekken nieuwe klanten het voordeel van e-commerce. De drempelvrees is intussen duidelijk overwonnen. Bovendien maken allerlei soorten klanten gebruik van de dienst: zowel pendelaars, gezinnen met jonge kinderen als gepensioneerden. Vandaar dat Delhaize nog meer inspanningen doet om tegemoet te komen aan de behoeften van haar klanten.