Na de aankondiging dat Delhaize het Fresh Atelier stopzet, begint de supermarktketen aan een nieuw restaurantproject. Deze keer in samenwerking met Foodmaker, een bedrijf dat gespecialiseerd is in gezonde voeding.

Delhaize en Foodmaker kondigden vandaag hun samenwerking op lange termijn aan, met als doel bijkomende "touchpoints" te creëren, naast de reeds bestaande kanalen (Foodmaker-producten en saladebars in Delhaize-winkels). De samenwerking zal voornamelijk draaien rond het openen van restaurants, meer bepaald drie voor het jaar 2021 en vijf per jaar vanaf 2022. Maar wat is precies de rol van de partners afzonderlijk? Delhaize heeft aangekondigd dat het zal optreden als "master franchiser". De supermarktketen zal via een onafhankelijke operator verantwoordelijk zijn voor de uitbating van de nieuwe Foodmaker restaurants. Zowel in België als in Luxemburg zal Delhaize het restaurantconcept uitbaten en ontwikkelen. Momenteel loopt er een proefproject bij Foodmaker Bascule (Ukkel). Foodmaker is dan weer verantwoordelijk voor het ontwerp van de restaurants, met de nadruk op innovatie en voedsel (salades, soepen, wraps, sandwiches, enzovoort).

Openingen gepland in 2021 in Brussel en Mechelen

Foodmaker en Delhaize concentreren zich op de bedrijfsomgeving gezien de evolutie van de bedrijfscateringmarkt. De eerste openingen zijn voorzien in Brussel-Noord in het Covent Garden-gebouw dat wordt gehuurd door de Europese Commissie en in het najaar van 2021 in het Mechelse bedrijvenpark. Bovendien zitten er voor 2022 al enkele interessante locaties in de pijplijn, waaronder de nieuwe hoofdzetel van BNP Paribas Fortis in Brussel.  Delhaize is op zoek naar zelfstandige uitbaters die op hun beurt verantwoordelijk zullen zijn voor het dagelijks beheer van de restaurants. Delhaize en Foodmaker willen ook de thuis- en kantoorleveringsmarkt testen via verschillende projecten waarbij ze gebruik maken van hun netwerk van winkels en restaurants. De huidige leveringstest wordt uitgevoerd via een aangesloten winkel en het Bascule-restaurant. Naast de samenwerking voor restaurantconcepten, zijn de producten van Foodmaker beschikbaar in de 826 Delhaize-winkels en online via Delhaize.be en zijn er 150 Foodmaker saladebars in Delhaize-winkels.