Decathlon wil de kersverse Belgische regels voor nachtwerk in e-commerce meteen toepassen. De sportwinkelketen wil online bestellingen vanuit haar distributiecentrum in Willebroek versturen, ook naar Nederland.

Terwijl de meeste webshops België beleveren vanuit een distributiecentrum in Nederland, wil Decathlon net het omgekeerde doen. Omdat de winkelketen niet over een logistiek centrum beschikt in Nederland en omdat de regering net de regels voor nachtwerk in e-commerce heeft aangepast. “Nu het regelgevende kader er is, willen we er bij Decathlon voluit voor gaan. Enerzijds weten we uit ervaring in het buitenland dat de garantie van ‘levering morgen’ de onlineverkoop sterk doet stijgen. Anderzijds zijn er bij Decathlon voldoende werknemers die vrijwillig in de formule van het nachtwerk willen stappen”, zegt CEO Herman Van Beveren in zakenkrant De Tijd.

De webshop zou 100 jobs opleveren volgens Decathlon, maar eerst moet de directie er wel in slagen een akkoord te sluiten met de vakbonden over nachtwerk. Volgens Van Beveren is het personeel, dat hij een hoge toeslag voor nachtwerk wil betalen, alvast voor.