De categoriewinnaars van de publieksprijzen ‘Salesforce Beste Winkelketen van België’ 2019-2020 en ‘Salesforce Webshop Award Belgium’ 2019-2020 zijn bekend.  De overall winnaars worden bekendgemaakt tijdens de Gala Night van Gondola Society op 21 november 2019.

Bijna 150.0000 consumenten gaven gehoor aan de oproep om uit meer dan 275 retailers hun favoriete winkelketens en webshops te kiezen. Met als resultaat 26 categoriewinnaars voor ‘Salesforce Beste Winkelketen van België’ en 20 categoriewinnaars voor ‘Salesforce Webshop Award Belgium’. De feestelijke prijsuitreiking vond plaats in De Ark in Antwerpen. Naast de categorieprijzen werd ook de ‘Salesforce Newcomer Retail Award’ uitgereikt.

‘Salesforce Beste Winkelketen van België’ 2019-2020

Automotive

Carglass

Baby & Kind

JBC

Boek & Cadeau

Standaard Boekhandel

Consumentenelektronica

MediaMarkt

Damesmode

e5 mode

Dierenspeciaalzaken

AVEVE

Doe-het-zelf

Hubo

Eten & Drinken

Lunch Garden

Health & Wellness

Yves Rocher

Herenmode

e5 mode

Kantoorartikelen

Ava

Keukens & Badkamers

IKEA

Lingerie & Ondermode

Hunkemöller

Mode accessoires

C&A

Muziek, Films & Games

MediaMarkt

Optiek

Pearle Opticiens

Parfumerie

ICI PARIS XL

Schoenen

Torfs Schoenen

Slapen

Sleeplife

Speelgoed

Dreamland

Sport & Outdoor

Decathlon

Supermarkten

Colruyt

Telecom providers

Telenet

Tuin

AVEVE

Warenhuis

Action

Wonen

IKEA

  

‘Salesforce Webshop Awards Belgium’ 2019-2020

Baby & Kind

JBC

Boek & Cadeau

Standaard Boekhandel

Consumentenelektronica

Coolblue

Damesmode

Bel&Bo

Doe-het-zelf

Hubo

Health & Wellness

Farmaline

Herenmode

Zalando

Kantoorartikelen

123inkt.be

Lingerie & Ondermode

Hunkemöller

Mode accessoires

C&A

Muziek, Films & Games

MediaMarkt

Parfumerie

Yves Rocher

Reisbureaus

Tui

Schoenen

Schoenen Torfs

Speelgoed

Drukke mama's

Sport & Outdoor

Decathlon

Supermarkten

Colruyt

Telecom providers

Orange

Warenhuis

bol.com

Wonen

Casa

 

‘Salesforce Newcomer Retail Award’

De ‘Salesforce Newcomer Retail Award’ is door Cowboy gewonnen. Cowboy liet hiermee de andere twee genomineerden Bolia en Delhaize Fresh Atelier achter zich. Winkelconcepten die minder dan drie jaar actief zijn op de Belgische markt kwamen in aanmerking voor deze prijs. Vijftien nieuwkomers zijn beoordeeld op onder andere bestaansrecht en originaliteit. Op basis hiervan zijn drie nieuwkomers genomineerd door acht juryleden: Dries Henau (Oprichter en voormalig eigenaar Chez Claire), Yuri Vandenbogaerde, (oprichter en voormalig eigenaar Chez Claire), Christophe Sancy (Chief Editor Gondola), Steven Bollé (Retailcoach), Karin Eeckhout (Journaliste), Jan Huysmans (Managing director Brantano), Kit Garrets (Marketing Manager Sleeplife) en Werner Bruyns (Q&A). De genomineerden hebben zich door middel van een videopitch gepresenteerd tijdens de categorie-uitreiking van ‘Salesforce Retailer of the Year Belgium’. De pitch van Cowboy werd vervolgens door het publiek het meest overtuigend bevonden. 

‘Salesforce Retailer of the Year’ Gala 2019-2020

De winnaars van de categorieprijzen zijn genomineerd om overall winnaar te worden van de titel ‘Salesforce Beste Winkelketen van België’ award, de ‘Salesforce Webshop Award Belgium’ en ‘Salesforce Retailer of the Year’ award. Er zal een tweede stemperiode starten waarin een consumentenpanel bepaalt wie naar huis gaat met de overall awards.

Tijdens het ‘Gondola Society’ gala, dat op donderdag 21 november 2019 plaatsvindt, worden de overall prijzen uitgereikt. Dat vindt plaats in Château Terblock in Overijse. Ook worden dan de vakprijzen ‘Salesforce Beste Retail Executive of the Year’ en ‘Salesforce Beste Retail Managementteam of the Year’ uitgereikt en de award voor meest duurzame retailer van België. 

Tijdens de categorie-uitreiking zijn de 5 genomineerden van de ‘Salesforce Sustainable Retailer of the Year’ bekendgemaakt, namelijk: Carrefour, Colruyt, Too Good To Go, Restore, Rituals.

Gala Night 2019

Wil je deelnemen aan onze Gala Night en zo alle overall winnaars ontdekken?

Schrijf je dan in!