In Gent opende vandaag een Coolblue extra extra large. Met een oppervlakte van 1.200 vierkante meter is het de grootste winkel van de Nederlandse keten in ons land.

Elektronicawinkel Coolblue is in 20 jaar tijd uitgegroeid tot een van de grootste e-commercebedrijven in de Benelux, met een omzet van 1,5 miljard euro, 3.500 werknemers en drie winkels in België. De opening van de eerste Belgische XXL-winkel – die in de plaats komt van de winkel in Lochristi - betekent een nieuwe mijlpaal voor het bedrijf. “We openen fysieke winkels omdat we merken dat de online verkoop erdoor stijgt. Bovendien willen mensen sommige producten eerst zelf ervaren vooraleer ze ze kopen: denk aan een televisietoestel of een koptelefoon”, aldus mede-oprichter en ‘beginbaas’ Pieter Zwart.

In totaal zijn er 1.000 producten die klanten kunnen uitproberen, verdeeld over 7 productwerelden: tv’s, audio, laptops, desktops & tablets, witgoed, telefonie en keukenapparatuur. Bij elke wereld vinden klanten een groot assortiment aan producten. 25 productspecialisten helpen klanten met persoonlijk advies bij het maken van de juiste productkeuze.

Coolblue XXL Gent
©

Laura Ferreira Porto

Coolblue XXL Gent
©

Laura Ferreira Porto

Coolblue XXL Gent
©

Laura Ferreira Porto

Er zijn ook advieswanden die de klant helpen bij het maken van de juiste keuze. Op deze wanden wordt aangegeven waarop klanten moeten letten bij de aanschaf van bijvoorbeeld een nieuwe tv. Zo komen klanten bijvoorbeeld bij een advieswand te weten wat het ideale televisieformaat is voor in hun woonkamer.

“We luisteren goed naar onze klanten en medewerkers en blijven vele kleine en grote verbeteringen doorvoeren. Nieuw in de Coolblue XXL in Gent is bijvoorbeeld de productwereld keukenapparatuur. Daar kan je zien welke vaatwasser, oven of koelkast de beste keuze voor jou is om in te bouwen in jouw keuken. Zo blijven we Coolblue XXL elke dag een beetje beter maken”, aldus Pieter Zwart.

Coolblue XXL Gent
©

Laura Ferreira Porto

Coolblue XXL Gent
©

Laura Ferreira Porto

Klanten kunnen in de winkel ook terecht voor het afhalen van online bestellingen, reparaties, retouren en directe service na aankoop. 

Coolblue XXL Gent
©

Laura Ferreira Porto

Voor Pieter Zwart maakt deze winkel duidelijk dat Coolblue geen webwinkel is. “We worden vaak zo genoemd, maar dat is een vergissing. Dat bewijzen we met deze winkel”, zegt Pieter Zwart. “Je kan vandaag geen onderscheid meer maken tussen fysiek en online. Het is niet zwart/wit, de twee gaan in elkaar over. Voor ons maakt het ook niet uit waar onze inkomsten precies vandaan komen.” Concreet gebeuren 20% van de betalingen bij Coolblue in de winkel, tegenover 80% online. Wat dat betreft, ligt het zwaartepunt dus wel degelijk op het web.

Ontdek al onze foto's

Gondola bracht als eerste een bezoekje aan de nieuwe Coolblue XXL. Benieuwd?

Klik dan hier!
Ontdek al onze foto's